Akıncı'ya darbe günü FETÖ'nün abileri akın etmiş

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü 20 'imam' ve 'abi'nin darbenin merkezi Akıncılar Üssü'nde toplandığı ortaya çıktı. Savcılık tespitlerine göre, kalkışma başarılı olsaydı söz konusu isimler vali olarak atanacaktı.

Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akıncı'ya darbe günü FETÖ'nün abileri akın etmiş

KARAR ÖZEL / HİLAL ÖZTÜRK

Cuntanın darbe girişimini yönettiği Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne 15 Temmuz gecesi cemaatin 'imam' ve 'abi'lerinin akın ettiği ortaya çıktı. Hava üssünün yakınında toplanan 20 'imam' ve 'abi'den çoğu gözaltına alındı. Teröristlerin darbeciler tarafından vali olarak atanacakları belirlendi.

OTOSTOPLA GELDİLER

Karar'ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 20 cemaat 'imam' ve 'abi'si dikkat çekmemek için otostop yaparak ve toplu taşıma araçlarıyla Akıncı 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı'na gitti. Üsse yakın bir noktada toplanan FETÖ'cüler 246 kişinin şehit edildiği kalkışma gecesi yaşananları buradan takip etti. Darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayan 'abi' ve 'imamlar' bölgeden ayrılmak isterken polis tarafından gözaltına alındı.

Teröristlerin ilk ifadelerinde "Arazi satın alacaktım" gibi savunmalar yaptığı öğrenildi.

VALİ OLACAKLARDI

Soruşturmayı yürüten savcılığın tespitlerine göre 20 'imam' ve abi' darbeden sonra vali olarak atanacaktı. Kanlı gecede Akıncı Üssü'nde toplanmalarının ise iki nedeni olduğu düşünülüyor. Darbe başarılı olursa FETÖ'cüler askeri konvoylarla görevlendirilecekleri illere buradan gidecekti. Darbe girişiminin başarısız olması halinde de helikopterlerle buradan alınarak örgüt için güvenli bir yere götürüleceklerdi.

İFADE SIZINCA KAÇTI

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın itirafları sayesinde bir FETÖ imamının yakalandığı, birinin de son anda kaçmayı başardığı ortaya çıktı. Savcılık kaynakları, yaverin itirafları gibi şüphelilere ait ifadelerin sızmasının soruşturmayı zora soktuğunu vurguladı.

HAVA İMAMI FİRAR ETTİ

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri 'imamı' olduğu bilinen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz de Akıncı Üssü'ne gelen teröristler arasındaydı. Gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemede Paralel hakimler tarafından serbest bırakılan Öksüz hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Gülen'in karakutusu FETÖ imamının firar ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber