Arslan: ABD'den çıt çıkmadı, Avrupa Birliği sustu

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Amerika Birleşik Devletleri'nden çıt çıkmadı, Avrupa Birliği sustu. El ovuşturdular ki Tayyip Erdoğan ve Türkiye teslim alınsın. Mesele sadece Türkiye meselesi de değil. Orta Doğu ve Türkiye'nin olduğu bölgede her şeyi yeniden dizayn etme isteyen bir yapıylada karşı karşıyayız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arslan: ABD'den çıt çıkmadı, Avrupa Birliği sustu

Hak-İş ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Emanet ettiğimiz tank, uçak ve helikopterin ihanet içinde olan insanlar tarafından halka çevrilmesini önleyecek yeni bazı düzenlemeler yapılması lazım. Ülkede bundan sonra yeni dönem başlamalı. Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere bütün kamu kurumları yeniden yapılandırılmalı" dedi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu şubesinin Mamak Kültür Merkezinde yapılan 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

"Genel Kurulda gönül isterdi ki çalışma hayatına dair sorun ve taleplerimizi dile getirelim" sözleriyle konuşmasına başlayan Arslan, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle bunları dile getirmeye mecallerinin kalmadığını söyledi.

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokaklara çıkan kahraman vatandaşlar sayesinde bastırıldığını vurgulayan Arslan, bu sırada şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlar da acil şifalar diledi.

Darbe girişiminin geride kaldığını, bundan sonraki aşamada ülke genelinde idari ve manevi hasar tespitinin yapılması gerektiğini belirten Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Burada zaaf içinde olmak, görevini eksik yapanlar da bu teröristler kadar hesap vermelidir. İstihbarat ve diğer konulardaki zaafların anlaşılması da izah edilmesi de çok zor. Genelkurmay Başkanının en yakınındaki kişi Genelkurmay Başkanının başına silah dayıyor ve onu tesirsiz hale getiriyor. Bu nasıl bir güvenlik ilişkisidir anlamıyorum. Bu kurumlarında da zaman içinde tartışılıp, konuşulması lazım. Silahlı Kuvvetlerin bundan sonra bütün yetkileri ile elinde imkanlarla tek başına bırakılmaması lazım. Emanet ettiğimiz tank, uçak ve helikopterin ihanet içinde olan insanlar tarafından halka çevrilmesini önleyecek yeni bazı düzenlemeler yapılması lazım.

Ben artık güvenmiyorum, yarın benzer bir olayın tekrar zuhur etmeyeceğinden emin de değilim. O zaman bütün bu olaylardan yola çıkarak bir yol haritası oluşturulmalı. Ülkede bundan sonra yeni dönem başlamalı. Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere bütün kamu kurumları yeniden yapılandırılmalı."

- CHP'nin Darbelere Karşı Demokrasi Mitingi'ne Hak-İş de katılacak

Arslan, bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcal'ın Türkiye'ye teslim edilmesinden 15 gün sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika Birleşik Devletlerine gittiğine dikkati çeken Arslan, şöyle dedi:

"Birini Amerika teslim etti, öbürünü Amerika aldı götürdü. Tesadüf değil bu. Emperyalist Amerika'nın Türkiye üzerindeki oyunlarının temelinde, Türkiye'yi kontrol edilebilir, yönetilebilir bir ülke yapma çabası var. 1980'de darbe yapıldığında Amerikalılar ne demişti, 'Bizimkiler darbe yaptı'. Bu sefer Amerika Birleşik Devletleri'nden çıt çıkmadı, Avrupa Birliği sustu. El ovuşturdular ki Tayyip Erdoğan ve Türkiye teslim alınsın. Mesele sadece Türkiye meselesi de değil. Orta Doğu ve Türkiye'nin olduğu bölgede her şeyi yeniden dizayn etmek isteyen bir yapıyla da karşı karşıyayız."

Arslan, Türk milleti için bugünün birbirinin yaşam tarzına, siyasi görüşüne ve farklılıklarına bakmadan birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirterek, bunun başarılması halinde tüm hainlerin oyununun boşa çıkacağını vurguladı.

Darbeye karşı tüm kesimlerin uzlaşmayı ve birlikte hareket etmeyi esas alan bir dil geliştirmesi gerektiğini anlatan Arslan, bu kapsamda CHP'nin İstanbul'da yarın düzenleyeceği Darbelere Karşı Demokrasi Mitingi'ne Hak-İş olarak katılacaklarını bildirdi.

Konfederasyon olarak demokrasiden, özgürlüklerden yana, milletin bekası adına yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Arslan, "Hak-İş, 41 yılı bulan tarihinde darbelere ve darbe girişimlerine 'Ama' ya da 'Fakat' demeden her zaman karşı olmuştur. 1980'de Türk-İş darbecilerin yanında yer aldı ve Bülend Ulusu hükümetine çalışma bakanı verdi. Sonra da çalışma hayatının aleyhimize bütün düzenlemelerini ona yaptırdılar. Hani, 'İti öldürene sürütürler' derler ya. Hala Türk-İş 35 yıl geçmesine rağmen yüz kızartıcı tavrından dolayı ne milleten özür diledi, ne de işçilerden" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber