Türbanı fişlemek Köşk'n işi değil

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer'in kamusal alanda türban takanların araştırılması için harekete geçmesine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu sert çıktı: Bu yazı Cumhurbaşkanlığı'nın görev ve yetkileri ile uyuşmuyor

CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Çorum Valiliği'ne de türban araştırması yapılması için yazı göndermesine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu tepki gösterdi. Kuzu, ?Sayın Cumhurbaşkanı'nın laikliği koruma kaygısıyla yaptığı yazışma, Cumhurbaşkanlığı'nın görev ve yetkileri ile pek uyuşmuyor, yöntemi doğru görünmüyor' dedi.

Bir gazetede yer alan ve Çorum'da kamusal alanda türban takanların arttığına ilişkin haber Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i harekete geçirmişti. Haberde Laçin İlçesi'ne bağlı Narlı Beldesi'nde görev yapan H.Y. isimli öğretmenin derslere türbanıyla girdiği iddia edilmişti. Haberi ihbar kabul eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Çorum Valisi Hüseyin Poroy'dan konunun araştırılmasını istedi.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Bunun üzerine Vali Poroy Belediye Başkanlığı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı göndererek konunun araştırılmasını istedi. İnceleme sonunda iddiaların asılsız olduğu tespit edildi.

Anayasa uzmanı Prof. Burhan Kuzu ise, Cumhurbaşkanlığı'nın resmi yazı ile kamu kurum ve kuruluşlarında inceleme soruşturma yaptırmasının doğru olmadığını söyledi. Çorum'da kanunlar aykırılık iddiasının ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin soruşturulması görevinin Devlet Denetleme Kurulu'na ait olduğunu vurgulayan Kuzu, DDK'nın doğrudan Cumhurbaşkanı'na bağlı bir yapı olduğunu hatırlattı. Kuzu

?DDK'nın hazırlayacağı rapor Cumhurbaşkanı tarafından Hükümet'e sunulur. Bu parlamenter sistemi korumak içindir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın laikliği koruma kaygısıyla yaptığı bu yazışma, Cumhurbaşkanlığı'nın görev ve yetkileri ile pek uyuşmuyor, yöntemi çok doğru görünmüyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber