Gazete yazdı, Sezer başörtülü avına çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bir gazetede yer alan bir haberin ardından Çorum'daki kamu kurum ve kuruluşlarında başörtülü avına çıktı. Söz konusu gazete de 'Belediye türbana izin veriyor' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, ?Laçin ilçesi Narlı Beldesinde bir öğretmen derslere girmek bir yana bayramlarda dahi türbanla törenlere katılmaktan geri durmazken, hastanelerle Çorum Belediyesi'nde de birçok birimde türbanlı çalışanlara rastlamak mümkündür? ifadeleri yer alıyordu.

Haber üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu imzasıyla Çorum Valiliği'ne 13 Kasım 2006 tarihinde resmi yazı yazıldı. Yazıda gazete haberi hatırlatılarak resmi kurum ve kuruluşlarda başörtülü çalışanın olup olmadığının araştırılmasını ve başörtülü çalışanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılarak bilgi verilmesi istendi.

VALİ YAZI YAZDI

Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen yazıya haberin kupürü de eklendi. Yazısı üzerine Çorum Valisi Hüseyin Poroy, ilgili kurumlara durumu bildirdi ve bilgi istedi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Valiliğe gönderilen yazıda hastanelerde başörtülü çalışan devlet memuru olmadığı belirtildi. Ancak Çorum Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Erdal Orhanoğlu'nun temizlik şirketi işçisi olarak hastanede çalışan başörtülü işçi kadınlara ise başlarını açmaları konusunda baskı yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber