Şekere acil durum müdahalesi

Şeker Kurulu güvenlik amacıyla stoklarda tutulan 100 bin tonluk acil durum kotasının piyasaya sürülmesine karar verdi. Kullanılan kota, yeni sezonda yerine konacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şekere acil durum müdahalesi

Deniz ÇİÇEK

Şeker piyasasında son dönemde yaşanan hareketlenme Başbakan Yıldırım'a şikayet edildi. Şeker Kurumu'nu göreve çağıran Yıldırım, "Piyasada şeker mi yok? Halk pahalı şeker yemesin" dedi. Bunun üzerine Şeker Kurulu da güvenlik amacıyla stoklarda tutulan 100 bin tonluk acil durum kotasının piyasaya sürülmesine karar verdi. Kullanılan kota, yeni sezonda yerine konacak.

Şeker piyasasında son dönemde hareketlenme yaşanırken, Şeker Kurulu'nun şeker ithalatı yapma hazırlığına başladığı da gündeme geldi. Spekülatörlerin "Piyasada şeker yok" diyerek fiyat artışı yönünde adımlar attığı ortaya çıkarken, yaşanan hareketlenme Başbakan Yıldırım'a kadar ulaştı. Bunun üzerine Yıldırım, "Halk pahalı şeker yemesin" talimatı verdi.

GÜVENLİK STOKU PİYASAYA SÜRÜLECEK

Şeker Kurulu da bunun üzerine, ithalat yerine piyasadaki tüm şeker fabrikalarına stoklarını sordu. Gelen yanıtlar üzerine kurul, cuma günü toplandı. Kurul tarafından yapılan açıklamada, piyasaya arz edilebilecek 300 bin tonun üzerinde pancar şekeri bulunduğu belirtildi. Kurul ayrıca, güvenlik payı olarak stoklarda bulundurulan 100 bin ton şekerin de iç piyasaya sunulması kararı aldı.

GÜVENLİK STOKU EYLÜLDE YERİNE KONACAK

Yetkililer, böylece piyasaya sürülecek bu şekerin de yeni sezon ürünlerin piyasaya çıkacağı eylül ayına kadar yeteceğini vurguladı. Ülkede aylık şeker tüketiminin 155 bin ton civarında olduğu belirtildi. Yetkililer, gelecek sezonda da güvenlik payı olan 100 bin tonun yeniden yerine konacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber