Miting kardeşliğine 'Sevinç' gölgesi

CHP'nin darbe girişiminir ardından Taksim'de düzenlediği Barış ve Demokrasi Mitingi'ne, Ak Parti'den yönetim düzeyinde bir heyet de destek verdi. Ancak heyetin miting öncesindeki yürüyüşe katılıp, meydana girmemesi dikkati çekti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Miting kardeşliğine 'Sevinç' gölgesi

ŞEBNEM HOŞGÖR

Ak Parti kaynaklarının Milliyet'e aktardığı bilgiler ise CHP Bakırköy İlçe Başkanı'nın iktidarı eleştiren ifadeler içeren davet yazısının "kısa süreli" bir krize, ardından da Ak Parti heyetinin desteğini yürüyüşle sınırlı tutmasına yol açtığını ortaya koydu.

Ak Parti MYK'da alınan karar ile Ak Parti teşkilatlarının yanısıra, yönetim kademisinden bir heyetin de mitingde hazır bulunması benimsendi. Bu çerçevede de Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ve Grup Başkanvekli Mehmet muş'a görev verildi. Ancak mitingin hemen öncesinde CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç'in STK'lara gönderdiği davet yazısının sosyal medyaya yansıması Ak Parti heyetini şok etti. Metinde, askeri darbe girişiminin doğurduğu sivil darbenin OHAL uygulaması ile amacına ulaştığı, devletin yeniden dizayn edildiği, faşist uygulamaların ön adımı olarak OHAL'e geçildiği, KHK'lar döneminin başladığı belirtildi.

Kişisel görüş

Mitinge katılmak için buluşan Ak Parti heyeti, önce Ankara ile temas kurup durumu bildirdi, ardından da kendi içinde "Katılalım mı, katılmayalım mı?"değerlendirmesi yaptı. Bu sırada da Ankara'daki Ak Parti ve CHP kurmayları arasında yoğun bir temas trafiği yaşandı. CHP kanadına Bakırköy İlçe Başkanı'nın davet yazısından duyulan rahatsızlık iletildi. CHP kanadının, "İlçe başkanının yazısı kurumsal duruşumuzu göstermiyor. Biz darbeya karşı ve demokrasi için miting yapıyoruz. O davet yazısı kişisel görüşlerini içeriyor" savunması üzerine, miting heyetine Ak Parti yönetiminden "mutlaka gidin" mesajı iletildi. Bu çerçevede Ak Parti heyeti, miting alanına doğru gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. Ancak CHP'nin belirlediği sloganlar dışında bazı grupların farklı sloganlar attığını da duyunca, desteğin yürüyüşle sınırlı tutulması, meydana girilmemesi kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber