Devlet Hastanesi böbrek hastası arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Aliağa ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Ekinci, hastanenin diyaliz ünitesinin 20 hasta kapasiteli olmasına rağmen, sadece 5 hastanın buradan faydalandığını bildirdi.

Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, diyaliz ünitesinin 20 hastaya hizmet verecek kapasitede olduğunu belirterek, halen 5 hastaya diyaliz hizmeti verdiklerini, diyalize ihtiyacı olan hastaları beklediklerini ifade etti.

Tedavi için hastaneden yararlanmak isteyen hastaların ''616 87 87'' numaralı telefondan isimlerini yazdırmalarını isteyen Ekinci, hastaların evlerinden hastaneye rahatça taşınabilmesi için hibe yoluyla merkeze hasta nakil aracı kazandırdıklarını da söyledi.

Diyaliz ünitesinin çalışma kapasitesini artırmak için Vakıfbank Aliağa Şubesi yönetiminden hasta nakil aracı konusunda yardım istediklerini dile getiren Ekinci, banka yönetiminin kendilerini kırmadığını ve nakil aracını hibe ettiğini ifade etti. Ekinci, şu bilgileri verdi:

''Böbrek hastaları, haftanın 3 günü evlerinden alınarak uzman ekip kontrolünde tedavi edilecek. En az 4 saat süren diyaliz seansını tamamlayan hastalar, öğle yemeğini de hastanemizde yedikten sonra tekrar evlerine bırakılacak ve bu hizmet için ek ücret talep edilmeyecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber