Sendikacının katiline 13 yıl 4 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, ?yol vermeme' yüzünden tartıştığı Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi 2'nci Başkanı Sedat Avcil'i, eşi ve 2 kızının gözleri önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Eyüp Kalal, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı duruşmada yargılanan amcası Aktay Kalal ise beraat etti.

Dörtyol mevkiinde geçen 8 Temmuz'da meydana gelen olayda, hafta sonu tatilini Gemlik'te geçiren Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi 2'nci Başkanı Sedat Avcil (39), eşi Nesrin (34) ve kızları İrem (10) ile Gizem'le (13) birlikte Bursa'ya dönmek için otomobiliyle yola çıktı. Dörtyol trafik lambalarının kırmızı yanması üzerine duran Avcil'in aracının arkasına gelen otomobilden inen Eyüp Kalal (23) ve amcası Oktay Kalal (35), ilçe merkezinde kendilerine yol vermediği iddiasıyla Avcil ile tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında, otomobilde bulunan eşi ve 2 kızının gözleri önünde kalbinden bıçaklanan Avcil, kanlar içinde yere yığılırken, zanlılar otomobilleriyle hızla olay yerinden uzaklaştı. 112 Acil Servis ambulansıyla Sahil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Avcil, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Oktay ve Eyüp Kalal ise Kurşunlu Beldesi'nde jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Olayda bıçağı kullanan Eyüp Kalal, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, amcası Oktay Kalal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında ?adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan iki zanlının yargılanması Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşma ile tamamlandı. Mahkemede son kez ifade veren tutuklu sanık Eyüp Kalal, olay günü Devlet Hastanesi bahçesinde amcası ile birlikte alkol aldıklarını, olay sırasında yanlarına gelen Sedat Avcil'i polis sandıklarını ve kendilerini karakola götürmek isteyince bıçakladığını, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti suçunu itiraf eden Eyüp Kalal'ı önce ömür boyu hapis cezasına ardından olayda ağır tahrik bulunduğu gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kalal'ın cezası, duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 13 yıl 4 aya indirildi. Aynı duruşmada yargılanan ve olaya karışmadığını iddia eden Oktay Kalal ise beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber