Dışişleri'nde tasfiye iki elçiyle başladı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü ve özel müşaviri olarak, "sağ kolu" gibi görev yapan Bü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dışişleri'nde tasfiye iki elçiyle başladı

AYDIN HASAN Ankara

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü ve özel müşaviri olarak, "sağ kolu" gibi görev yapan Büyükelçi Gürcan Balık görevinden alındı. Daha önce İnsan Kaynakları Daire Başkanı olduğu dönemde Dışişleri Bakanlığı'na cemaat kadrolarının alınması konusunda çalışma yaptığı iddia edilen Büyükelçi Tuncay Babalı'ya da görevden el çektirildi.

Çavuşoğlu'nun beş büyükelçinin görevden alınacağı kararının ardından Dışişleri Bakanlığı'nda dün daha önce pasif göreve çekilmiş olan büyükelçiler Gürcan Balık ile Tuncay Babalı görevlerinden alındı.

Etkili isimlerden biri

1995'te Dışişleri Bakanlığı'na giren Gürcan Balık, 2008-2011 arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü, 2011-2013 arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Müşaviri oldu. Balık, Ocak-Ağustos 2013 arasında UNESCO Daimi Temsilciliği görevini yürüttü. Ağustos 2013'te Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilen Balık, 15 Ağustos 2014 itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olmuş, ancak Ocak 2016'da görevden alınmıştı. Balık, Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde, bakanlıkta etkili isimlerden biriydi. Balık, uzun yıllar makam katının karakutusu olarak nitelenecek bir pozisyonda çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber