Skorsky faciası FETÖ'ye uzandı

Giresun'da Ramazan Bayramı'nda düşen askeri helikopterle ilgili soruşturmada, FETÖ'nün izine rastlandı. Kaza yerine giden ekipte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde görevli Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Temmuz 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Skorsky faciası FETÖ'ye uzandı

Giresun'da bölgedeki karakollara bayram ziyaretine giden üst rütbeli askerler ile ailelerini taşıyan S-70 Skorsky tipi helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturmada terör örgütü FETÖ'nün izine rastlandı. 5 Temmuzdaki kazada hava muhalefeti sebebiyle düştüğü ileri sürülen helikopterdeki üçü asker 8 kişi şehit olmuştu.

DOSYADA BELGE YOK

İddiaya göre Giresun'daki askeri helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturmada bölgeye, kaza kırım ekibi olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimde bulunan ve önceki gün yakalanan MAK Timi'den 'Paşa' kod adlı Astsubay Zekeriya Kuzu ve arkadaşları gönderildi. Ancak soruşturma dosyasında kaza alanına kimin gittiği ve ne rapor yazdığına dair bir bilgi bulunamaması dikkati çekti. Kazayı soruşturan askeri savcı ve hakimin de FETÖ üyeliğinden tutuklandığı öğrenildi. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 'Kaza ile ilgili askeri savcılıktan dosyayı istedim ancak içinde sadece helikopterin düştüğüne yönelik bir tutanak var. Başka hiç bir şey yok'' dedi.

TUĞGENERAL'E GÖZALTI

Bölgeye kaza kırım ekibi olarak gönderilen suikastçı Astsubay Zekeriya Kuzu ve arkadaşlarının delilleri kararttığı iddiası gündeme geldi. FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmada helikopter kazasından yaralı olarak kurtulan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Başsavcı Ozan Kaya, Doğru'nun tedavi gördüğü GATA'da kontrol altında tutulduğunu ve helikopter kazası ile ilgili de ifadesine başvurulacağını söyledi.

SUİKAST ŞÜPHESİ VAR

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun komutasındaki birliklerin yanı sıra bölgedeki şehirlerinden askeri destek verilmediği dikkati çekmişti. Bazı kaynaklar, aylar önce planlanan darbeye destek vermeyen subaylara suikast düzenlendiği görüşünü savunuyor.

MUAMMER BAŞKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber