Sezer'den Erdoğan'a: Kimmiş o 'iki koyun bile güdemeyen'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Kıbrıs açılımı sonrasında başlayan ve erken seçim konusunda süren gerilim dün Çankaya'da yaptıkları toplantıya yansıdı. Erdoğan, "İki koyun güdemeyenler erken seçim istiyor" sözleriyle muhalefet temsilcilerini kastettiğini söyledi.

Hükümetin, AB'ye, Kıbrıs Rum Kesimi'ne bir liman ve bir havalimanı açmayı önermesinin ardından hükümetle Genelkurmay'ın olduğu gibi Çankaya'nın da arası açılmıştı. Cumhurbaşkanı Sezer, hükümet tarafından bilgilendirilmediğini ilan etmişti. Erdoğan'sa "Çankaya'ya mı soracağız?" demişti. Daha sonra Sezer, MHP heyetini kabulünde, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce genel seçimlerin yapılması görüşünü iletmişti. Sezer'in bu ifadeleri muhalefetten de destek görmüş, Erdoğan'sa, "İki koyun güdemeyenler, şimdi erken seçim istiyor" diye konuşmuştu.

Bütün bu gelişmelerin ardından 34 gündür 'rutin görüşme' yapamayan Sezer ve Erdoğan dün, haftalık olağan görüşmede bir araya geldi. Daha önceleri 30 dakika kadar süren görüşmenin, bu kez bir saate yakın sürmesi dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre, görüşmede Sezer, Anayasa'ya göre kendilerinin Türkiye'nin dış politikasının şekillendirilmesinde dışlanamayacağını belirterek, hükümetin bilgi vermemesini eleştirdi. Gergin geçtiği öğrenilen görüşmede Sezer, "İki koyun güdemeyenler erken seçim istiyorlar" sözlerinin ne anlama geldiğini ve hedefinin kim olduğunu da sordu. Cumhurbaşkanı Sezer'in bu sorusuna Başbakan Erdoğan, "Benim bu eleştirim size değil, muhalefet liderlerine yönelikti" diyerek yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber