Huzurevi ve bakımevlerini TOKİ yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bakım ve yetiştirme yurtlarını, "insana yaraşır yaşam alanlarına" dönüştürmek için devreye girdi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), ihtiyaç duyduğu modern sosyal hizmet binalarının yapımı konusunda TOKİ ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol uyarınca, SHÇEK, atıl durumda bulunan bazı arazilerini konut yapımında değerlendirmek üzere TOKİ'ye veriyor. TOKİ de kurumun ihtiyaç duyduğu yerlerde, modern sosyal hizmet kompleksleri kuracak.

Sosyal hizmet kompleksleri için geliştirilen mimari projeler ile hem çocuklara aile ortamına benzer yapılarda hizmet verilmesi, hem de özürlüler için "engelsiz yaşam alanları" yaratılması öngösürülüyor. Proje ile "bakımevleri" artık "sevgi evleri"ne dönüşecek.

Ankara'daki Saray Çocuk Bakımevi başta olmak üzere ilk aşamada 28 sosyal hizmet kompleksi programa alınırken, SHÇEK'in ihtiyacına göre proje genişletilecek

SHÇEK Genel Müdür Vekili Fatma Nurdan Tornacı, toplu bakım yerlerinde, her türlü yiyeceği, giyeceği çocuğa verseniz bile aile sıcaklığını yaşatmanın mümkün olmadığını belirterek, "2003 yılında başlatılan 'sevgi evleri' projesi uyarınca, 6-8 veya en fazla 12 çocuğun birlikte kalabileceği, 3-4 yatak odalı konutlar-sevgi evleri kuruyoruz. Burada, herkesin bir yatak odası, evin salonu, mutfağı, diğer bölümleri oluyor. Bu çocuklar, evde, kardeş, abi, abla ilişkileri kurabiliyor. Bir ev ortamını yaşayabiliyor. Her evden bir meslek elemanı sorumlu oluyor. Anne veya abla şefkati verebilecek elemanlar seçiliyor. Ayrıca bakıcı anneleri oluyor" dedi.

Protokol kapsamında, Ankara Sarayköydeki sevgi evinin ihalesi tamamlanarak inşaatına başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber