'Asker 'polis bu' dedi, binbaşı vurdu'

İstanbul'da darbe girişiminin yaşandığı gece sokağa çıkarak darbeye direnen 154 kişinin hastanedeki tedavileri sürerken bunların 25'i yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Temmuz 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Asker 'polis bu' dedi, binbaşı vurdu'

FURKAN ÖZKARA İstanbul

Hayatta kalanların birçoğu da kapanmayacak yaralarla hayatını sürdürecek. Onlardan biri de Aydoğan Onmaz. Almanya'da yaşayan Onmaz (46) anne babasını ziyaret için geldiği Türkiye'den dönmek üzereyken olayların ortasında kalmış.

TEM Otoyolu'nun Orhangazi Mevkii'nde araçların geçişine izin verilmemesiyle darbe girişiminden haberdar olduğunu belirten Onmaz, sonrasında yaşananları da şöyle anlattı: "Aracımdan inerek çevredekilere araçlarından inmelerini ve vatanlarını savunmaları gerektiğini söyledim. Biraz ilerlediğimde rütbesini tam çıkaramadım bir asker gördüm. Bir binbaşıydı bana aracıma geçmemi söyledi. 'Kardeşi kardeşe mi öldürteceksin' dedim. Sağ eline aldığı beylik tabancasını sol şakağıma dayadı. Binbaşının yakınında bir asker belirdi. Beni işaret ederek 'polis bu' diye bağırdı. Binbaşı da bunun üzerine tüfekle beni sağ bacağımdan vurdu. Olay yerinde ilk yaralanan bendim beni ambulansa bindirerek hastaneye götürdüler."

26 yaşındaki Salih Zeki Karaca da darbe girişiminin yaşandığı akşam Mecidiyeköy'de bir akrabasında olduğunu belirterek, şunları anlattı: "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine ben ve kuzenlerim evden meydanlara inmek için çıktık. TRT binası ve Harbiye Orduevi'nin yakınlarına geldiğim sırada bir noktadan yüzüme saçma ve şarapnel parçaları isabet etti.

4 gün hastanede yattım bu süreçte 13 saçma parçasını 3 burun ameliyatı yaparak temizlediler. Sağ gözümün arka kısmında bazı saçma parçaları çıkartılamadı gözümdeki kanama ve şişlik devam ettiği için. Şu an için sağ gözümde bulanık görme ve yüzde elli yeti kaybı var. 2 ya da 3 ay sonra gözdeki parçaları çıkartmak için riskli bir ameliyata girme durumu söz konusu. İnşallah bu operasyon da başarılı geçerse sağlığıma kavuşacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber