Alkollü sürücü, rüşvete ikna edemediği polise kafa attı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan alkollü sürücü polise rüşvet teklif etti. Umduğu cevabı alamayıp alkol muayenesine gitmek istemeyen sürücü sinirlenince trafik polisine kafa attı. Şahsın hastanedeki muayenesinde 305 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olay dün akşam saat 22.40 sıralarında Orhangazi İznik Yolu Işıklı Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; saat 22.30 sıralarında Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'ne Gemlik polisinden, Orhangazi istikametine seyreden bir otomobilin sürücüsünün tehlikeli araç kullandığı ve tahminen alkollü olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine ekipler otomobili durdurmak için harekete geçti. Ancak otomobilin bir akaryakıt istasyonuna girdiği öğrenildi. Olayın üzerinden çok kısa bir süre geçtikten sonra İznik Işıklı Kavşağı'nda bir trafik kazası olduğu ihbarı geldi. Kaza yerine giden ekipler kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan otomobilin Gemlik polisi tarafından alkollü olduğu anons edilen Adnan A. (47) idaresindeki 16 ZN 377 plakalı otomobil olduğunu gördü.

Kazada kamyona arkadan çarpan alkollü sürücünün kullandığı otomobil hurdaya döndü. Sürücü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Trafik ekiplerinin alkol testi yapmak istediği sürücü zorluk çıkardı. Alkol muayenesi için polis aracı ile Orhangazi Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Adnan A.'nın polislere rüşvet teklif ettiği ve cebindeki paraları çıkarıp uzattığı öğrenildi. Hastanede de alkol muayenesi yaptırmak istemeyen alkollü sürücü Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve kaza ile ilgilenen trafik polislerinden Mehmet Koç'a kafa attı. Polis memuru Mehmet Koç burnu ve alnından yaralandı.

Hastanede zor anlar yaşanmasına sebep olan ve küfürler savuran sürücü ardından görevli polis memuruna mukavemette bulunmak, polise rüşvet teklif etmek ve alkollü araç kullanmak suçlarından gözaltına alındı. Alkollü sürücü Savcının talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahsın hastanedeki muayenesi sonrasında 305 promil alkollü olduğu tespit edilirken, otomobilindeki viski şişesi gözden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber