Başesgioğlu: İptal edilen maddeleri inceleyip karar vereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Yapacağımız değerlendirmelerimiz ışığında, Sosyal Sigortalar Yasasının iptal edilen maddelerinin yansımalarının, reformu ne kadar etkilediğini gördükten sonra Hükümet olarak 2007 yılı için bir karar vereceğiz'' dedi.

Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesinin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP'nin ayrı ayrı yaptığı başvuru sonucunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun bazı maddelerini iptal etmesini AA muhabirine değerlendirdi.

Kapsamlı bir değerlendirme yapmak için gerekçeli kararın açıklanması gerektiğini belirten Başesgioğlu, ''Ama bu karardan ilk etapta anlayabildiğimiz kadarıyla, kamu çalışanları açısından bazı maddeler iptal edilmiştir'' dedi.

''SAYGI DUYACAĞIMIZ BİR KARARDIR''

Bakan Başesgioğlu, şunları kaydetti:

''Anayasa Mahkememiz, Parlamentonun norm, standart birliği ve tek çatı konusundaki kararını ve tercihini paylaşmamış bunu anayasal yargı açısından değerlendirmiştir. Mahkememizin kararına katılsak da katılmasak da saygı duyacağımız bir karardır.

Yapacağımız şudur: Bakanlık olarak öncelikle kendi bürokrasimiz içerisinde bu iptal edilen maddeleri değerlendireceğiz. Tabi bunun için gerekçeli kararı görmemiz gerekiyor. Sonra yasayı yaparken takip ettiğimiz süreçte olduğu gibi, sosyal taraflarla bu konuyu değerlendirebiliriz. Bu kararı Hükümet seviyesinde de değerlendirmemiz gerekiyor. Bu değerlendirmelerimiz ışığında iptal edilen maddelerin yansımalarının, reformu ne kadar etkilediğini gördükten sonra Hükümet olarak 2007 yılı için bir karar vereceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber