Bakan Güler: Doğalgaza zam yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Doğal gaza zam yok, elektrik olayını ise çok yakından takip ediyoruz'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü sosyal tesislerinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin elektriği en ucuz kullanan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Bakan Güler, Avrupa'da konutlarda elektrik fiyatı ortalamasının avro üzerinden kilovat saatte 23,6 cent iken, Türkiye'de 8 cent civarında olduğunu, Avrupa'da 8,6 olan sanayi elektriği ortalamasının ise Türkiye'de 5,5 cent olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinden bugüne kadar elektrik üretiminde yüzde 35 artış sağladıklarını, elektrikte ithalatını sona erdirdiklerine ve elektrik satmaya başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır elektriğe zam yapmadıklarını, bunun da enflasyon üzerinde çok olumlu bir etkisinin bulunduğunu belirten Bakan Güler, ''Enerji fiyatlarını düşük tutarak sanayi sektörüne 10 milyar YTL, konuta da 5 milyar YTL civarında katkıda bulunduk'' dedi.

Bir basın mensubunun ''Merkez Bankası Başkanı son basın toplantısında (Önümüzü görebilmemiz için konutlarda kullanılan gaz, su ve elektriğe zam olacaksa gecikmeden yapılmalı) şeklinde konuştu. Elektrik ve doğal gaza zam olacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Güler, ''Merkez Bankası Başkanının böyle konuşup konuşmadığını bilmiyorum ama sizin sorunuza cevapla, dolar düşüşte, dolayısıyla doğal gaza zam yok. Elektrik olayını ise çok yakından takip ediyoruz. Değişen ortamda bütün şartları takip ediyoruz. Çünkü çok dinamik bir ortam'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber