Tacizci öğretmenden kız öğrencilere yurt

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kız öğrencilere taciz suçundan, 30 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmenin kaçak olduğu sırada Aydın'da 32 yatak kapasiteli özel kız yurdu açtığı ortaya çıktı.

Muğla'da 3 yıl önce görev yaparken ilköğretim okulu öğrencisi kızlara sarkıntılık yapıp, cinsel organını gösterdiği, bir öğrenciyi de elle taciz edip cinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle 30 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen, İzmir'de yakalandı. Cezaevine gönderilen öğretmenin, kanun kaçağı olduğu dönemde Aydın'ın Çine ilçesinde özel bir kız yurdu açtığı ortaya çıktı. Fransızca öğretmeni Hakkı Bülent Çobanoğlu, 2003 yılında Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Pinar Köyü'nde sınıf öğretmeni olarak görev yaparken, iddiaya göre 3'üncü sınıftaki kız öğrencilere cinsel tacizde bulundu.

BİRİ KIZ İKİ ÇOCUK BABASI...

Velilerin şikâyeti üzerine hakkında Milas Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Çobanoğlu, meslekten de atıldı. Tutuksuz yargılanan Çobanoğlu, geçen yıl 6 çocuğa "ırza tasaddi ve cinsel sarkıntılıkta" bulunduğu gerekçesiyle 30 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası kesinleşince aranmaya başlayan Çobanoğlu'nunİzmir'in Bayraklı semtinde oturduğunu belirleyen polis önce burayı bastı. Ancak zanlının Aydın'da olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Aydın'a giden İzmir Emniyet Müdürlüğü İnfaz Bürosu ekipleri Çobanoğlu'nu yakaladı. Önceki gün İzmir Adliyesi'ne çıkarılan Çobanoğlu, Buca Cezaevi'ne gönderildi. Emniyetten sorumlu İzmir eski vali yardımcılarından Fevzi Çobanoğlu'nun da oğlu olan Hakkı Bülent Çobanoğlu'nun 2 kez evlenip boşandığı ve biri kız 2 çocuğunun bulunduğu tespit edildi. Hakkı Bülent Çobanoğlu'nun, öğretmenlikten atıldıktan sonra Aydın'ın Çine ilçesinde avukat ağabeyinden kiraladığı yerde, akrabası olan A.B. ile birlikte açtığı belirlenen özel kız yurduna, resmi işlemler tamamlanmadığı için henüz öğrenci alınmamış. Yurdun kapısında ise kayıt için irtibat numarası yazılı bir pankart asılı. 32 yatak kapasiteli İlgi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalorifer, sıcak su ve internet bağlantısı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber