Uşak'ta 193 kişinin mal varlıklarına tedbir konuldu

FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili sürdürülen soruşturma kapmasında 5 şirket ile 193 kişinin mal varlıklarına tedbir konuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2016 20:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Uşak'ta 193 kişinin mal varlıklarına tedbir konuldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eğitim kurumlarının yer aldığı 5 şirket ile 193 kişinin mal varlıklarına mahkeme tarafından tedbir konuldu.

Alınan bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili sürdürülen soruşturmada aralarında eğitim kurumlarının yer aldığı 5 şirket ile aynı soruşturma çerçevesinde tutuklananların da aralarında bulunduğu 193 kişinin mal varlıklarına tedbir konulması yönünde savcılığa talepte bulundu.

Cumhuriyet savcılığının değerlendirilmesinin ardından Uşak Sulh Ceza Mahkemesi 5 şirket ile 193 kişinin ardından bunlara ait taşınır taşınmaz mal varlıklarına "tedbir" kararı uyguladı.

Kararla ilgili Uşak Tapu Müdürlüğüne gerekli talimatın verildiği öğrenildi.

Bu arada soruşturma kapsamında dün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alınan, Uşak Emniyet Müdürlüğünde daha önce görevlerinden uzaklaştırılan aralarında üçüncü sınıf 3 emniyet müdürü, dördüncü sınıf 7 emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 3 komiser, 11 komiser yardımcısı, 1 başpolis ve 8 polis memuru ile Jandarma Komutanlığında görevli 1 istihbaratçı yüzbaşı olmak üzere toplam 37 kişinin sorgusu sürüyor.

Zanlıların yarın adliyeye sevk edileceği, 4. sınıf bir emniyet müdürünün ise firari olduğu, yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber