Kaymakam'ın mektubunu okuyan vekil'in gözleri doldu

Özel, Manisa'nın Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir ihbar nedeniyle görevinden alındığını, ardından da koruma polisinin silahıyla hayatına son verdiğini anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2016 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam'ın mektubunu okuyan vekil'in gözleri doldu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önerinin aleyhindeki konuşmasında, Meclis'in ağustos ayı boyunca çalışmasına itirazları bulunmadığını ancak öncelikle ele alınması gerekinin olağanüstü hal kapsamında uygulamaya konulan kanun hükmünde kararnameler olduğunu belirtti.

Özel, "Biz, hep birlikte burada sabahlara kadar çalışmaya, darbecilerin cezalandırılmasıysa, ne gerekiyorsa yapılmasına, bunların, devletin tüm kurum ve kuruluşlarından ayıklanmalarına hazırız. Ama bu mücadelenin hukuk içinde yapılması konusunda Meclis'in iradesini ortaya koymak gerekir. 'Meclis bir yerde dursun; Meclis, bizim söylediğimiz birkaç tane göstermelik işle meşgul olsun ama biz devleti sıfırdan, yeniden dizayn edelim' anlayışı, doğru bir anlayış değil, sağlıklı bir anlayış değil." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, FETÖ ile mücadele kapsamında çok sayıda kişinin işine sorgusuz sualsiz son verildiğini, suçlu ile suçsuzun ayırımının yapılmadığını savunan Özel, Manisa'nın Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir ihbar nedeniyle görevinden alındığını, ardından da koruma polisinin silahıyla hayatına son verdiğini anlattı.

Akman'ın görev süresi boyunca hükümetin değil, devletin bir kaymakamı olduğu bilinci içinde hizmet verdiğini söyleyen Özel, milletinin yanında bir devlet memuru olduğunu vurguladı.

Darbe girişimi sonrası düzenlemeler nedeniyle kaymakamın cenaze namazının kılınmadığını, kabristanlara kabul edilmediğini ve köydeki evinin bahçesine defnedildiğini anlatan Özel, intiharından önce bıraktığı mektuptan da bölümler okudu. Mektubu okurken gözleri dolan Özel, konuşmakta güçlük çekti.

Özel, "Yargılanma bir haktır. Yargısız infaz bir insanlık suçudur. Hepimiz çok kinliyiz, sinirliyiz. İnanın ben bu FETÖ'nün yerle bir olmasını on yıllardır hepinizden on kat fazla istiyorum. Ama bunu yaparken bir tane böyle hata yaparsak ne olacak? Öyle hatalar, yanlışlar yapılıyor ki bu süreçte. Herkes elini vicdanına koysun. Hukuk dediğimiz böyle zamanlarda hepimiz adına bu ülkeyi, devleti, milleti hatadan uzak tutmak için var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber