'Yıllık izin mesajını aldık'

'Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile değerlendirme yapmamız lazım ama mesajı aldık. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"(Memurların izine çıkmaları) Buradaki bir tedbirdi. Tabii memurlar arasında da maalesef bu örgüt ile iç içe olan insanlar var. Bunların herhangi bir şekilde adaletin elinden kaçmaması için bu tedbiri aldık. Çok fazla uzun süreceğini zannetmiyorum. Durumu bir daha değerlendireceğiz ve en kısa zamanda bu yönde bir müjde vereceğiz. Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile değerlendirme yapmamız lazım ama mesajı aldık. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız"

Yıldırım: Yeni bir KHK yayınlanacak '657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişmeyecek'

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin, "Şu anda böyle bir düşüncemiz yok. Ümit ederim ihtiyaç da olmaz, olabilirse daha erken de kaldırabilmeyi hedefliyoruz." dedi.

- "30 Ağustos törenleri konusunda aldığımız bir karar henüz yok"

"Balyoz ve Ergenekon mağdurları için iadei itibardan yana mısınız?" sorusu üzerine Yıldırım, konuya dair bir hükmün bulunduğunu belirterek, "Şöyle ki, geçmiş dönemde haksız yere bu düzmece raporlarla ordudan atılanlar tekrar haklarını aramak için müracaat edebilecekler. Ama bu tabi incelenecek." yanıtını verdi. "Bu süreç herkes için geçerli mi" sözleri üzerine de Yıldırım, "Tabii. Durumları buna uyanlar için." dedi.

30 Ağustos törenlerine ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Açıkçası bizim hükümet olarak 30 Ağustos törenleri konusunda, aldığımız bir karar henüz yok. Bunu tabii ki oturacağız, konuşacağız, en uygun gereken neyse, yani bir olay yaşadık diye 30 Ağustos'u yok sayamayız. Gerekli tedbirleri alırız, riskleri hesap ederiz, ondan sonra da gereken neyse yapılır. Bu konuda, 'Törenin şu kısmı yapılacak, bu kısmı yapılmayacak.' Bugüne kadar yapılanın, yapıldığı şeklin dışında bir uygulama henüz kararlaştırılmış değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber