Başbakan'ın bilmediği KPSS detayı: Ortada incelenecek sınav evrakı yok

Başbakan Yıldırım şahsi kanaati olarak 150 bin kişinin sınav evraklarının incelenmesi gerektiğini belirtmiştir. Ancak ortada incelenecek sınav evrakı bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın bilmediği KPSS detayı: Ortada incelenecek sınav evrakı yok

Başbakan Binali Yıldırım dün 2010 KPSS soruşturmasına dair soruya cevap verdi. Başbakan'ın verdiği cevap şu şekildedir:

"Burada şunu da yapmamızın daha doğru olacağını düşünüyorum, ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da bunu söyledim, şunu yapmak daha doğru, bunların sınavlarını incelemek lazım, yani bu kadarın tamamı mı acaba soruları aldı, yoksa bunların içinde FETÖ terör örgütünün hedef kitle olarak gördüğü belirli bir grup mu? Onlar belli olur. O geriye yönelik sınav sonuçlarına bakılır, orada bu işin failleri kimse onlar ortaya çıkarılır, diğerleri bu işten muaf tutulur"

Memurlar.net olarak konuya dair bazı bilgiler vermek istiyoruz:

ÖSYM, arşivlerde yer olmadığı için, Savcılığın onayı doğrultusunda, 2010 KPSS Eğitim Bilimleri soru ve cevap kağıtlarının tümünü imha etmiştir. Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde imha edilmeyen soru ve cevap kağıdı sayısı sadece 1262 adettir. Bunun dışındaki tüm evraklar imha edilmiştir.

Yani, Başbakan'ın belirttiği gibi, ortada incelenecek bir sınav kağıdı bulunmamaktadır. Bu nedenle, iptal kararı sonrasında nasıl ilerleneceği, mağdur olanların ve kopya çekenlerin nasıl ayırt edileceği önemli bir sorundur.

Diğer taraftan, memurlar.net olarak şu öneriyi gündeme getirmek istiyoruz.

1- Eğitim Bilimleri testinde yüksek başarı gösteren toplam 3.227 aday bulunmaktadır. Bu adayların 1.775'i tekrarlanan ikinci Eğitim Bilimleri sınavına girmemiştir. Sınava girmeyen 1775 adaydan, KPSS3 puanı ile memur olan varsa bunların kamu görevine son verilebilir. ÖSYM bu konuda gerekli bilgileri Devlet Personel Başkanlığıyla da istişare ederek ilgili tüm kurumlara bildirmelidir.

2- Yine, Eğitim Bilimleri testinde yüksek puan alan 3.227 adaydan, tekrarlanan ikinci Eğitim Bilimleri sınavına giren toplam 2052 adaydan 1999 kişinin neti düşmüş, 35'i netlerini artırmış, 18'i ise aynı neti almıştır. Burada netlerini düşüren adaylardan, KPSS3 puanıyla kamu personeli olarak atananlar da, şüpheli bulunarak haklarında hızlıca karar alınmalıdır.

3- Son olarak da, Genel Yetenek testinde yüksek net yapan (Genel Yetenek de 55 ila 60 arası) toplam 27 bin adayın geçmişi incelenerek bir karar verilebilir. Bu adayların tümünün görevine son vermek olmaz. Zira 2008 yılında da 15 bin 872 aday Genel Yetenek testinde 55 ila 60 arası net yapmıştı. 2008'i esas alırsak aradaki fark 11 bin 128'tir. Bu kişilerin, 1 ve 2. maddelerde yer verilen kişilerle bir telefon trafiğinin olup olmadığına bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber