Bu kurumda; gelinler, kızlar, oğullar, yeğenler birarada...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EİEİ'de aile saadeti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü'nde, gelinler, kızlar, oğullar, yeğenler birarada çalışıyor. İşçilerden Nermin Seda Büyükmıhçı, Genel Müdür Kemal Büyükmıhçı'nın gelini, Timur Ulaş ise yakını... EİEİ'nin genel müdür yardımcıları Çağlar'ın dört yakını, Gürbüz'ün kayınbiraderi Personel Dairesi Başkanı Değirmencioğlu'nun kızı ile birçok yöneticinin yakını da aynı kurumda işe alındı.

ENERJİ Bakanlığı Etüd İdaresi (EİEİ) Genel Müdürlüğü'nde işçi statüsünde görev yapanlar ile üst düzey bürokratların akrabalık ilişkileri, kurumu "Aile Şirketi" haline getirdi. Kurumda görev yapan akraba sayısının, belirlenenin çok üstünde olduğu öne sürülüyor.

Kurumda, üst düzey bürokratların oğulları, kızları, gelinleri, yeğenlerinin birarada çalıştığı iddiaları gündeme getirildi. Edinilen bilgiye göre, işçilerden Nermin Seda Büyükmıhçı, EİEİ Genel Müdürü Kemal Büyükmıhçı'nın gelini, diğer bir işçi Timur Ulaş ise yakını. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çağlar'ın da saptanabilen dört yakını da kurumda göreve başladı. Bunlar, Erhan Çağlar, Osman Şen, Enis Şen, Ali Kapusuz.

KAYIN BİRADER DE BURADA

EİEİ'nin diğer bir Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz'ün kayınbiraderi Adem Doğan ile bir başka yakını Aykut Doğan'ı işe aldırdığı öğrenildi.

Personel Daire Başkanı Süha Değirmencioğlu'nun ise kızı Tuba Değirmencioğlu ile yakını Alper Oltulu'yu işe aldırdığı tespit edildi. Strateji Daire Başkanı Murat Dalgıç da kızı Elif Dalgıç'ı kendi kurumunda işe yerleştirdi. Jeoloji ve Sondaj Daire Başkanı Ali Oğuz, oğlu Volkan Oğuz'u işe aldırırken, Hidrolik Etütler Dairesi Başkanı Ömer Ayhan da iki yakını Gültekin Eren ve Yunus Kara'yı kurumunda işe aldırdı. Genel Müdür Yardımcısı Sekreteri Hafize Vural ise yeğeni Pınar Karakaya'yı, kurumda işçi statüsüyle işe aldırdı. Diğer bir Genel Müdür Yardımcısı'nın sekreteri Azize Şahin ise kızı Aslı Şahin'e iş imkanı yarattı.

Süleyman DEMİRKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber