Dersane kapandı, öğrenciler ortada kaldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uşak'ta kayıt yaptırdıkları dersanenin kapanması nedeniyle zor durumda kalan öğrenci velileri ve öğretmenler, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Erol Akgün'e ait Çağdaş Final Dersanesi'nin kapısına kilit vurulunca, OKS ve ÖSS'ye hazırlanmak üzere kayıt yaptıran öğrenciler ne yapacaklarını şaşırdı. Dersanede borç senetleri de bulunan öğrenci velileri ile ücretlerini alamayan öğretmenlerden 100 kadarı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar arasında bulunan Uşak Emniyet Müdür Yardımcısı Musa Erdoğan'la birlikte 40 kişilik grup, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman'la görüşüp yardım istedi, ardından valilik önünde açıklama yaptı. Mağdurlar adına konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Musa Erdoğan, şunları söyledi:

"Emniyet Müdür Yardımcısıyım. Sizler gibi benim de çocuğum bu dersaneye gidiyordu. Bu dersanede benim de senedim bulunuyor. Haklarımızı hukuksal yollardan arayacağız. Asabi davranmayacağız. Akıl, mantık ve hukuk ne diyorsa o yolu izleyeceğiz. Bu konu hukuk yolunda çözülecek bir konu. İçimizden temsilci seçerek, bir avukat tutarak bu işi mahkemede sonuçlandıracağız. Senetlerin ödenip ödenmeyeceğine hukuk karar verecek."

Uşak Valiliği önünde toplananlar daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber