İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara Emniyetine saldırının yeni görüntüleri

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünün yoğun olarak bombalandığı yerden bir polisin çektiği, saldırı öncesi ve saldırı anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2016 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğüne saldırısı öncesinde, polis ekiplerinin TOMA'lar ile aldığı önlemler ve sonrasında FETÖ'nün tanklarla saldırısına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde yaşananlara ilişkin yeni görüntülerde, saat 23.47 ila 00.14 arasında İl Emniyet Müdürlüğü önündeki Ankara-Konya Yolu ile Emniyet Müdürlüğü girişinin 4 TOMA ile kapatılması yer alıyor.

İl Emniyet Müdürlüğünün en çok bombalanan bölümündeki bir emniyet personeli tarafından çekilen görüntülere göre kapalı haldeki yol, saat 00.21'de TOMA'ların darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı tanklar tarafından itilerek açılmaya çalışılıyor. Tank ile 2 TOMA'nın karşı karşıya kaldığı anlarda yoğun silah sesleriyle birlikte çatışma başlıyor.

Saat 00.23'te çatışma görüntüleri altında FETÖ mensuplarının kullandığı tankların Emniyet Müdürlüğü girişine zorla yerleştikleri görülüyor. Darbecilere ait askeri kamyon gibi büyük araçlar da tanklara destek veriyor.

Bir süre sonra darbecilerin nizamiyedeki polislere "teslim ol" çağrısı yaptığı sırada çok sayıda tank ve FETÖ mensubu teröristler, emniyet önündeki yolu kapatıyor.

Vatandaşlar ise saat 00.30'da Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, yola yerleşen zırhlı araçlara ve tanklara doğru yürüyerek darbe girişiminde bulunanları engellemeye çalışıyor. Bu sırada FETÖ mensubu askerlerin açtığı ateş sonucu bazı vatandaşların vurularak yere düştüğü görülüyor.

Emniyet içerisinde önlem alan polisler ile yol üzerindeki vatandaşların tekbir getirerek tankların üzerine yürüdüğü, FETÖ mensubu askerlerin de bu kalabalığa yoğun şekilde ateş ettiği görüntülere yansıyor.

Görüntülerde FETÖ mensuplarının helikopterler ile polislerin bulunduğu yere doğru ağır silahlarla ateş etmesi ve F-16'nın bomba attığı an yaşanan sarsıntı da görülüyor.

Vatandaşların ve polislerin tankların üzerine çıkarak darbe girişimcilerini yakalamaları da kayıtlarda yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber