2010 KPSS'nin iptaline dair açıklamalara temkinli yaklaşılmalı!

Hem Başbakan'ın hem de Cumhurbaşkanının, 2010 KPSS'nin iptaline dair açıklamalarına ihtiyatli bir yaklaşım göstermek uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ağustos 2016 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2010 KPSS'nin iptaline dair açıklamalara temkinli yaklaşılmalı!

Hafta başından bu yana, 2010 KPSS'nin iptaline dair Ankara 1. İdare Mahkemesi kararını tartışıyoruz.

Tartışma sonrasında, yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece, yaşanan sorunun aşılamayacağını belirtmiştik.

İlk önce Başbakan Binali Yıldırım bu konuda bir açıklama yaptı ve mağdur olanların haklarının korunacağını belirtti. Gerçi bu açıklamada Sayın Başbakan birden fazla hata yaptı. 2010 KPSS ile atanan sayısını 86 bin olarak belirtti, oysaki 150 bini aşkındı... Sınav evraklarının incelenmesinden bahsetti, oysaki neredeyse tüm evraklar imha edilmişti ve bu husus Ankara 1. İdare Mahkemesi kararında yazmaktadır.

İkinci açıklamayı ise dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, yapılacak araştırmanın neticesinde hak etmeyenlerin tamamen ayıklanacağını, hak edenlerin ise orada kalacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, açıklamalarında bazı hatalar yaptı. Örneğin 2010 KPSS iptal edilmeyecek dedi. Oysaki mahkeme sınavı iptal etmişti bile...

Hem Başbakan'ın hem de Cumhurbaşkanının, kopyaya bulaşmayanların haklarının korunacağına dair açıklamaları oldukça olumlu ve yerinde açıklamalardır. Günlerdir tedirgin olan kopyaya bulaşmamış kamu personelinin yüreklerine su serpmiştir. Fakat siyasilerin her konuyu ayrıntılı bilemeyecekleri bu yapılan açıklamalardan da görülebilmektedir.

Önemli olan, alt çalışmayı yapacak bürokratların nasıl bir yöntem takip edeceğidir. Bir mevzuat düzenlemesi yapmadan, mahkemenin iptal ettiği sınava dayalı atamaları kurtarmak mümkün değildir. Mevzuat düzenlemesi yapılırken de, nasıl bir yöntem takip edileceği henüz belli değildir. Kopyacıların kimler olduğunu belirlemek de oldukça zordur. Bu zorlukların neler olduğunu okumak için tıklayınız.

2010 KPSS sınavına dayanarak atanan kopyaya bulaşmamış adayların, olaya "her şey çözüldü" şeklinde yaklaşması doğru değildir.

Zira Devletimiz, FETÖ'cü kamu personelini belirlerken dahi onlarca hata yapabilen bir Devlettir. Tıklayınız Bu nedenle, kopyacıları eleyecek ama kopya bulaşmayan adayların haklarını koruyacak adil bir mekanizma kurgulanana değin, konuyu sıcak tutmakta fayda bulunmaktadır.

Umarız, kopyaya bulaşmayan adayların haklarını koruyacak adil bir mekanizma kurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber