'Eylemci öğretmenleri fişleyin' emri

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun 14 Aralık'ta yaptığı toplu iş bırakma eylemi öncesi 'cadı avı' başlatıldı. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullara çekilen fakslarla, eyleme katılacak öğretmenlerin uyarılması, aksi yönde hareket edenler hakkında işlem yapılması istendi. Bu 'önlemle' yetinmeyen müdürlük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine, okullara hazır listeler görderip iş bırakan veya yavaşlatan personel isimlerinin listeye yazılıp gönderilmesini istedi.

KESK'in 14 Aralık eyleminden bir gün önce İstanbul Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıda, çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan personelin iş bırakacağı kaydedildi. KESK'e bağlık etkin sendikalardan birisi de Eğitim-Sen'di. Eğitim-Sen de bu karara uyarak, hem iş bıraktı, hem de İstanbul'da Saraçhane'deki basın açıklamasında toplandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine ilçe müdürlükleri, okul ve kurum yöneticilerini, eylemin yapılacağı 14 Aralık'ta faks yağmuruna tuttu. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul ve kurumlara gönderilen ilk faksta, aldığı sevki işleme koymayan personelin isimlerinin saptanıp liste halinde en geç 15 Aralık'ta gönderilmesi istendi. Bunu yeterli görmeyen müdürlük, yolladığı ikinci faksta, 'personelin eyleme katılmaması yönünde uyarılması'nı talep etti. Uyarıyla yetinilmeyecek, aksi yönde davrananlar hakkında işlem yapılacaktı.

Müdürlük, bu, uyarı ve 'gereğinin yapılması' ikazına rağmen üçüncü bir faks daha yolladı. Bu kez de, okullara, üzerinde, 'İş Bırakma Eylemine Katılanlar' ve 'İş Yavaşlatma Eylemine Katılanlar' sütunlarının yer aldığı listeyi gönderdi ve 'eylemci' öğretmenlerinin isimlerinin bu listeye eklenmesini istedi. Yazıya göre, liste 14 Aralık'ta en geç 15.00'e kadar müdürlüğe bildirilmeliydi.

'İyilik yapmış uyarmış'

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, gönderilen faksların İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen karar üzerine okullara gönderildiğini belirtirken, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, eylemci personelin isimlerinin bildirilmesinin il çapında ve eskiden beri uygulanageldiğini kaydetti.

Özer, 'öğretmenlerin eyleme katılmamaları için uyarılması' yönündeki emri kendisinin imzalamadığını vurgulayarak, "Müdürlüğüme sormam lazım. Ancak ilçemiz iyilik yapmış, uyarmış. Yaptığı doğrudur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber