Erdoğan: Darbeden önce Fidan beni aradı ama ulaşamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe öncesi kendisini aradığını ama istirahatte olduğu için görüşemediklerini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2016 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Darbeden önce Fidan beni aradı ama ulaşamadı

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

OLMAZ BÖYLE ŞEY DEDİM

15 Temmuz bendeki uyandırdığı his, ülkemde doğrusu böyle bir şeyi hissedeceksem, düşüneceksem, bu benim ülkemde akla hayale gelmez ve böyle bir havanın estirilmesi gerçekten düşündürücüydü. Haberi aldığım zaman, ilk etapta eniştemden, olmaz böyle bir şey dedim. Baktık ki, belli kanallardan teyitler gelmeye başladı. Ne yapacağımızı hemen Berat Bey ile görüşmeye başladık. Ulaşmak istediğimiz telefonlara da anında ulaşamadık, daha sonra ulaşma imkanı yakaladık.

HER ÜLKEDE İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR

İstihbarat zaafı vardır dedim, tamam. Ama dünyada olmadığı ülke var mıdır? Hepsinde birçok terör eylemlerinde vs. istihbarat zaafı olduğunu görürsünüz. Dere geçerken at değişilmez. Bir defa şu süreci başarılı şekilde atlatmamız lazım. İrtibat kuramayışım, bulundukları şartlar sebebiyle olabilir. Kendileri de böyle ifade ediyor. Kendileri koruma müdürüme ulaştılar. Gönlüm arzu ederdi ki, keşke o an ben istirahatteydim, benimle böyle bir görüşme yapmamı isteyebilirdi. Bu olaylardan hemen sonra şunu söyledik, dedik ki çalışma yapın, tüm istihbarat teşkilatına, jandarma ile de malum polisin İçişleri'ne bağlanması süreci var ya, istihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber