19/12/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'de...

- Başbakan Erdoğan, ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Erdoğan, ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Hollbroke ile görüşecek.

- Musevi örgütlerinin temsilcilerini kabul edecek olan Erdoğan, ABD'nin ünlü siyasetçilerinden, eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger ile de görüşecek.

- ABD'deki temaslarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye hareket edecek.

2- Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili Türkiye'ye geliyor.

- Konuk Devlet Başkanı Saakaşvili, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer'in Saakaşvili ile baş başa görüşmesi, heyetlerarası görüşmeler, anlaşma imza töreni ve basına açıklama da Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi, Saakaşvili ve eşi onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Endonezya Halk Danışma Meclisi Başkanı Nur Hidayet Wahid ve beraberindeki heyet ile Senegal Devlet ve Dışişleri Bakanı Cheikh Tıdıane Gadio ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

5- AB Dönem Başkanlığını Finlandiya'dan devralacak Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Brüksel'de düzenleyeceği basın toplantısında önceliklerini anlatacak.

6- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) üyesi ülkelerin kültür bakanları ile Tunus Milli Savunma Bakanı Kamel Morjane'yi kabul edecek.

7- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İşçi Emeklileri Derneği yöneticilerini parti genel merkezinde kabul edecek.

8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ta çeşitli toplantı ve açılışlara katılacak.

9- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da "2006 Avrupa Dil Ödülü" sertifika töreni ve "Avrupa Birliği Bağlamında Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi" konulu panele katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 23. Dönem Toplantısı'na katılan ülkelerin heyet başkanlarıyla bir araya gelecek.

- Koç, TÜRKSOY 8. Ressamlar Buluşması Sergisi'nin açılışını da yapacak.

11- TÜBİTAK'ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katılacağı törenle verilecek.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Smart Ankara Merkezi ACC Hizmet Binası'nın temel atma törenine katılacak.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk-Azerbaycan İş Konseyi ortak toplantısına katılacak.

14- Tunus Milli Savunma Bakanı Tuğgeneral Mohamed Haddad, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret edecek.

15- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye-Senegal 1. Dönem KEK toplantısı için Türkiye'de bulunan Senegal Dışişleri Bakanı Cheikh Tidiane Gadio ile makamında bir araya gelecek.

16- Filistin topraklarındaki gelişmeler izleniyor.

- İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan İsmail Haniye ile görüşmesi bekleniyor.

17- 2007 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda...

- Genel Kurulda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, SHÇEK, Özürlüler İdaresi, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün bütçeleri görüşülecek.

18- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Malatyalı İşadamları Derneğince The Green Park Hotelde düzenlenen "Ekonomi ve Siyasette Türkiye İçin Katılımcı Çözümler" konulu toplantıya katılacak.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kocaeli Üniversitesince düzenlenen "Büyük Ortadoğu Projesi ve Irak'ın geleceği" konulu panele katılacak.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ordu'da çeşitli toplantılara katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

- CHP Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonu üyeleri, İzmir'de TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğini ziyaret ederek, bir haftadır bölgede yaptıkları incelemelere ilişkin basın toplantısıyla bilgi verecek.

19- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfınca, Kandilli Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenecek törenle "Toplumsal Sorumluluk Ödülü" verilecek.

20- Çalışma hayatından...

- Hak-İş'in Şanlıurfa'da uygulayacağı "Çocuk İşçiliğin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması" projesinin imza töreni, konfederasyon genel merkezinde yapılacak.

- BASK Genel Başkanı Resul Akay, konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

21- Atatürk'ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin 87. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

- Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Doğumunun 125. yıl dönümünde Atatürk Fotoğrafları" sergisi açılacak.

22- Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Atatürk'ün İletişim Politikası" konulu konferans verecek.

23- TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 10-12 Mayıs 2007 tarihlerinde yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması'yla ilgili olarak TRT Tepebaşı İstanbul Stüdyolarında basın toplantısı yapacak.

24- Toplantı... Çalıştay...

- Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, İstanbul'da kredi kartı hizmetleriyle ilgili Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin'in de katılacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BİE) genel kuruluna katılmak üzere Fransa'da bulunan İzmir heyeti, EXPO 2015'in İzmir'e verilmesi için sunum gerçekleştirecek.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara'da Özel Yüce İlköğretim Okulunda "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası" kutlamalarına katılacak.

- Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) şirketi, Ankara'da Toplumsal Yatırım Programı Çalıştayı düzenleyecek.

25- "Kızartma kokulu" toplu taşım araçları...

- Biyodizelin motorine katkı oranı yüzde 2 ile sınırlandırılırken, merdiven altı üretim yapan firmalardan "biyodizel" alan özel halk otobüsleri, "kokulu" taşıma yapıyor.

- Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman:

- "Bazı arkadaşlarımız biyodizel kullanıyor, ancak motora verdiği zarar nedeniyle giderek vazgeçiyorlar."

26- En fazla "limited şirket" tercih ediliyor...

- Bu yıl 11 ayda toplam 48 bin 460 adet şirket kurulurken, bunun 44 bin 117 adedi "limited" türünde oldu.

- Aynı dönemde, anonim, kolektif ve komandit şirket türünde kurulum ise azalma gösterdi.

27- Hava sıcaklığı ve hava tahminleri...

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Ahmet Ünal:

- "Önceki yıllara göre anormal sıcaklık değişiklikleri yok."

- "Türkiye'de kuraklık yok, eylül-ekim aylarında normalin 3 katı yağış alan bölgeler var."

- "Avrupa standartlarında hava tahminlerinde bulunuyoruz, Avrupa ülkeleri tahminlerde hangi yöntemi ve cihazı kullanıyorsa biz de aynısını kullanıyoruz."

- "Dünyada eğitim merkeziyiz. Türk Cumhuriyetleri, Balkan ülkelerinin meteoroloji uzmanlarını eğitiyoruz."

28- Trafik kazalarının acı bilançosu...

- Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmirli çocukların "Trafik Dedesi" Ekrem Bulgun, Türkiye'de 5 yılda trafik kazalarına kurban verilenlerin Marmara depreminde kaybedilenlerden fazla olduğunu bildirdi.

- Bulgun: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yardımıyla edindiğimiz körüklü otobüs yardımıyla 2 bin 300 okulda, yaklaşık 75 bin öğrenciye trafik dersi verdik."

- "Trafik eğitimi alan çocukların anne babalarını trafikte frenleyeceklerine inanıyorum."

29- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İtalya'nın Legnano kentinde düzenlenen 13. Avrupa Kros şampiyonası'nda madalya kazanan sporcuları kabul edecek.

30- Fortis Türkiye Kupası'nda 4. hafta mücadelesinde 3 maç oynanacak.

- (C) Grubu'nda İstanbul'da Fenerbahçe ile İnegölspor, (A) Grubu'nda Kayseri'de Kayserispor ile Bursaspor, (D) Grubu'nda Ankara'da Ankaragücü ile Bucaspor karşı karşıya gelecek.

31- Basketbolda ULEB Kupası (B) Grubu'nda 8. hafta maçında Beşiktaş Cola Turka, Sırbistan'da Zeleznik Belgrad takımıyla karşılaşacak.

32- Voleybolda Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda 4. maçında Eczacıbaşı, Azerbaycan'da Azerrail Bakü takımıyla karşılaşıyor.

33- Hentbolde Erkekler Süper Ligi'ne yapılacak 4 maçla devam edilecek.

34- Efes Pilsen, Avrupa kupalarındaki 362. maçına çıkıyor...

- Lacivert-beyazlılar, bugüne dek yaptıkları 361 maçta 228 galibiyet, 133 yenilgi aldı.

- Rheinenergie Köln ile karşılaşacak Efes Pilsen, Alman takımlarıyla yaptığı 15 maçın 14'ünü kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber