MiT kumpasının başında Ali Fuat vardı!

Mutlu ifadesinde, "Gezi eylemlerinde attığım tweetlerim, çevreci gençler içindi. Gülen'le hastalığında bir kez konuştum. MİT krizi Ali Fuat Yılmazer'in işi!" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
MiT kumpasının başında Ali Fuat vardı!

HİLAL YILDIRIM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 12 kişi önceki gece geç saatlerde 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'tan tutuklanarak Silivri Cezaevi'nde gönderildi. Mutlu ifadesinde şunları söyledi: "Gezi eylemlerinde İstanbul Valisi olarak görev yapmaktaydım. O zaman atmış olduğum tweetler radikal gruplarla ilgili değil, çevreci gençlere atılan bir tweettir. Bu çevreci gençler içerisinde, gerçekten olaylara katılmayan gençler de vardı."

HEMEN GÖREVDEN ALDIK

Avni Mutlu'ya sorgusunda 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamına alınması ve bu yönde bir kumpas kurulması olayından sonraki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İstihbarat Terör ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan atamalara ilişkin soru soruldu. Eski vali Mutlu "İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile ilgili bir değişiklik yaptık. Zira bize söylenen bu kumpası yürüten kişinin Yılmazer olduğu bilgisiydi. Zaten onu hemen görevden aldık" dedi.

Pensilvanya'yla görüşme

Mutlu, "Tarihini hatırlamıyorum. Gülen'e rahatsızlığı döneminde geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Dumanlı, ABD'den bizzat arayarak " İyidilekleriniz iletilmiş Gülen de size bir teşekkür de bulunmak isterler' diyerek telefonu Gülen'e verdiğini ve kısa bir görüşme yaptığını söyledi.

'Paşa Akın' sorusu!

Cep telefonuna darbeci Öztürk'ü 'Paşa Akın Öztürk' olarak kaydeden Mutlu "Diyarbakır Valisi olduğum dönemden kendisini tanırım. Bunun dışında hiçbir şekilde cunta girişimi, ihtilal teşebbüsü konusunda hiçbir temas, ilgi, irtibat söz konusu değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber