AÜ Hastanesi SSK'den alacakları nedeniyle SSK'lılara hizmet vermiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, alacakları nedeniyle bugünden itibaren SSK sevkli hastalara hizmet vermeyi durdurdu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana Sosyal Sigortalar Kurumundan (SSK) 10 milyon YTL alacakları bulunduğunu vurguladı. Kurumdan alacaklarının avans bölümlerini aldıklarını, kalanların ödenmediğini ifade eden Akaydın, "İşbirliği mutabakat protokolümüz var. SSK da bu konuda hatalı olduğunu biliyor. Faturaları değerlendirmeyle ilgili komisyon Antalya'da çalışmadığını için yaklaşık 1,5-2 yıldır sorun eklenerek büyüdü" dedi.

Geçen ay kurum yetkililerine başvurarak "tahammülleri kalmadığını" ilettiklerini ve yetkililerin kendilerinden "iyi niyet süresi" istediklerini anlatan Akaydın, bunun üzerine alacaklarının ödenmesi için bir ay süre tanıdıklarını kaydetti. Bu süreninde dolduğunu belirten Akaydın, şunları söyledi:

"Öğretim üyelerimiz sekiz aydır performans ücretlerini alamıyorlar.

Firmalara olan borcumuzu altı aydır ödeyemiyoruz. Bunun bir adım ötesi üniversitenin servislerini herkese kapatmasıdır. Hastaneyi çalıştıramayız, bu kadar kritik bir noktaya geliyoruz. Sigortalı hastaları kabul edeceğiz ancak kendi ücretlerini ödemeleri şartıyla. Mecburuz bunu yapmaya. Bu noktaya geldik maalesef." Akaydın, SSK İl Müdürlüğünde bir takım sorunlar ve soruşturmalar yaşandığını belirterek, bu nedenle faturaların incelenmesiyle ilgili sorunun sadece Antalya'da yaşandığını vurguladı. Ücretleriyle hastanede tedavi olan SSK'lı hastaların faturalarını kurumdan tahsil edebileceklerini vurgulayan Akaydın, sürenin dolmasına ve bu günden itibaren hasta kabul etmeyeceklerini günler öncesinden ilan etmelerine karşın kurum yetkililerinin kendilerine bir başvuru yapmadıklarını anlattı.

Akaydın, dün yaptıkları görüşmede yetkililerin alacaklarını ödeyemeyeceklerini kendilerine açık şekilde ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber