Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın batı bölgelerinden başlamak üzere sağanak yağış uyarısı yaparken, sıcaklıkların ise hafta sonuna kadar tüm yurtta azalacağını duyurdu.

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının düşeceği ve yerini yağışa bırakacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile iç Anadolu'nun kuzeybatısında devam edeceği belirtilirken, hava sıcaklığının ise yurdun batı kesimlerinden başlayarak hafta sonuna kadar tüm yurtta azalacağının tahmin edildiği kaydedildi. Yağışların yarın genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklendiği bildirildi.

Perşembe günü ise, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde devam edecek yağışların Cuma günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde süreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ KAR BEKLENİYOR

Açıklamada, ?Yağışların, Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği? kaydedildi.

Meteoroloji sürücüleri ve vatandaşları Perşembe gününden itibaren beklenen kar yağışları ile hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yaşanabilecek buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber