'Sosyal Güvenlik Yasası'nın iptali, reformdan dönüş'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptal edilmesinin, Türkiye için önemli bir reformdan geri dönüş anlamına geldiğini belirtti.

Deutsche Bank tarafından, sosyal güvenlik yasasının kısmi iptaline ilişkin olarak yapılan analizde, sosyal güvenlik reformunun, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği açısından Türkiye için çok önemli bir reform olduğu vurgulandı.

İptal kararıyla, memurlar için ayrı bir düzenleme gereğinin ortaya çıktığının belirtildiği analizde, bu durumun da reformda karışıklığa neden olduğu ifade edildi.

Türkiye açısından birinci önceliğe sahip olan sosyal güvenlik reformunun, parlamentodaki bütçe görüşmeleri nedeniyle 1 Ocak 2007'ye kadar yetiştirilmesinin zor olduğu belirtilirken, IMF'nin de reform sürecindeki bu geri dönüşe karşı çıkacağı vurgulandı.

IMF DE GÖRÜŞECEK

Bu arada alınan bilgiye göre, IMF yetkilileri de, Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararının ardından Hükümet yetkilileriyle konuyu görüşecek.

IMF yetkililerinin, iptal kararının ardından ortaya çıkan durum ve reformun bundan sonraki süreçte geleceği ile bundan sonra atılacak adımlar konusunda bilgi alacağı belirtiliyor.

IMF, sosyal güvenlik reformunu, uygulanmakta olan ekonomik programın en önemli yapısal reformlarından biri ve ekonomideki sürdürülebilir büyümenin anahtarı olarak görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber