Bakan Yıldırım tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, ?kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu? iddiasıyla açtığı davada, Radikal Gazetesi ve yazarı Funda Özkan, 2 bin 500 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ankara 16. Asliye Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Yıldırım'ın avukatı Burçin Caba ile Radikal Gazetesi ve yazarı Özkan'ın avukatı Feyza Yüksel katıldı.

Yargıç Yaşar Eren, davayı kısmen kabul ederek, Radikal Gazetesi ve yazarı Funda Özkan'ın, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 2 bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

DAVA KONUSU

Binali Yıldırım'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Radikal Gazetesi'nde, 16 Ağustos 2006 tarihinde, Funda Özkan imzasıyla yayınlanan haberde, ?Yıldırım'ın, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'de genel müdürlük yaptığı dönemde, İDO'ya bağlı büfeleri yakınlarına dağıttığı iddiasıyla, hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevden alındığı? şeklinde ifadelerin yer aldığı kaydedilmişti.

?Bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu? savunulan dilekçede, ?Yıldırım, hiçbir şekilde böyle mesnetsiz iddialar sebebi ile soruşturulmamış ve bu yüzden de görevden alınmamıştır? denilmişti.

Söz konusu haberde, Binali Yıldırım'ın ?kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu? iddiasıyla Radikal gazetesi ve yazarı Özkan'dan, 15 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber