Emniyet ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri onaylandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün 2007 yılı bütçeleri kabul edildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması amacıyla illerde kurulan komisyonlar tarafından 238 milyon YTL talep edildiğini, bunun 170 milyon YTL'sini ödediklerini, geri kalan 68 milyon YTL'nin ödenmesini Maliye Bakanlığından istediklerini bildirdi.

Köye dönüşün önemli bir sosyal proje olduğunu, bu konudaki talepler için sadece akdi ve ayni yardım yapılmadığını, köyün altyapısını da gözden geçirdiklerini anlatan Aksu, bugüne kadar 24 bin 36 haneden toplam 145 bin nüfusun köyüne geri döndüğünü, toplam 57 milyon YTL yardım yapıldığını ifade etti.

Bakan Aksu, insan kaçakçılığının önlenmesi için yapılan etkin mücadele sonucu bu tür organizasyonların rota değişikliğine gittiğini, bu tür suç örgütlerinin Karadeniz'in kuzeyi ile Akdeniz'in güneyini tercih ettiklerini kaydetti.

?ÖNYARGI VE YARGISIZ İNFAZ DOĞRU DEĞİL?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken, Konya'da iki kadın radyoloji uzmanının, bir hastanın testis ultrasonunu çekmediği iddiaları nedeniyle başhekimin görevden alınıp alınmayacağına müfettişlerin yapacağı inceleme sonucunda karar verileceğini anlattı.

?Kimseyi korumuyoruz. Ama önyargı ve yargısız infaz doğru değil? diyen Akdağ, vakadan sorumlu olan doktorun daha önce kendilerine muayenehanesini kapattığı bildiriminde bulunduğunu kaydetti.

Sağlık ocaklarının eksikliğinin giderildiğini, burada çalışan personelin çalışma koşullarının düzeltildiğini belirten Bakan Akdağ, bu personele 600 milyon YTL ek ödeme dağıttıklarını bildirdi.

Görüşmelerin ardından bakanlık ve kurumların 2007 yılı bütçeleri ile 2005 yılına ait kesin hesapları kabul edildi.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, günlük programın tamamlanmasının ardından birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber