Adıyaman'da şimdiye kadar 68 kişi FETÖ'den tutuklandı

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar kentte 148 kişinin gözaltına alındığını, 68'inin tutuklandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2016 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da şimdiye kadar 68 kişi FETÖ'den tutuklandı

Vali Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kamuda ve özel sektörde çalışan bazı kişiler hakkında FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

15 Temmuz'da milletin iradesine darbe girişiminde bulunulduğunu ifade eden Erin, şöyle konuştu:

"FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Adıyaman il genelinde şu ana kadar 148 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 9 memurun da aralarında bulunduğu 68'i mahkemelerce tutuklandı. Yine aralarında 9 memurun da daha bulunduğu 45 şüpheli ise hala gözaltında bulunuyor. 35 şüpheli ise mahkemelerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. FETÖ'yle ilişkileri bulunduğu belirlenen 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kentte şu ana kadar 573 kamu görevlisi görevinden alındı. Ayrıca haklarında inceleme başlatılan 500 kamu görevlisiyle ilgili inceleme ise devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber