Kadın doktorlar perukla çalışıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Numune Hastanesi'nde 'erkek hastanın ultrasonunu çekmediği' iddia edilen kadın doktorların çalışırken peruk taktıkları belirlendi. Olayda adı geçen doktor, '16 yıllık mesleğim, neden testis ultrasonundan çekineyim?' dedi

Konya Numune Hastanesi'nde, radyologların kadın olması nedeniyle ultrasonu çekilemeyen 17 yaşındaki A.G'nin bir testisinin alınmak zorunda kalındığı iddialarıyla başlayan tartışma sürüyor. Olayın "diyalog eksikliğinden" kaynaklandığı tespitinin yapıldığı öğrenildi. Olayda adı geçen ve tesettürlü oldukları iddia edilen radyologlar Kezban Arbağ ile Ayşe Yüceaktaş'ın da hastanede perukla çalıştıkları ortaya çıktı.

Başhekim Rıza Sarıbabıççı, olaya ilişkin bir ihmalin söz konusu olmadığını, inceleme ve soruşturmaların zamanında yapıldığını savundu. Dr. Cemal Tütüncü'nün 13 Kasım'da yatışı yapılan A.G. hakkında 14 Kasım'da kendisine bilgi notu hazırladığını ve konudan böyle haberdar olduğunu kaydeden Sarıbabıççı, şöyle devam etti:

'Hemen talimat verdim'

"Tütüncü'nün bilgi notu içerisinde bayan doktor olması nedeniyle testis ultrasonunun çekilemediği ifadesi de bulunuyordu. Hemen servisten sorumlu başhekim yardımcısına konuyu incelemesi için talimat verdim. Arkadaşımız 'bilgi kopukluğu ve diyalog eksikliği' olduğu tespitini iletti. Soruşturulmasına gerek duymamış. Tütüncü o gün icapçı kişiyi haberdar etmemiş. A.G.'nin ultrasonunun çekilmemesi, tesettürlü bayan doktor olduğu için değil, Tütüncü'nün o gün icapçı olan radyolog uzman doktor Levet Kaya'yı aramamasından kaynaklanıyor. Ertesi gün dosyasına 'acil' notu da düşülmediği için normal servis hastası olarak 13.44'te ultrasonu çekiliyor."

Sarıbabıççı, Tütüncü'nün 16 Kasım'daki ameliyatın ardından hazırladığı ikinci ameliyat raporunu 17 Aralık'ta basından görerek haberdar olduğunu ve soruşturma başlattığı belirtti.

Yüceaktaş da, "Bırakın ultrason çekmemeyi nöbet listesinde bile adımız yok. 16 yıllık mesleğim, neden testis çekmekten çekineyim? Erkeklerin her tarafına bakıyoruz" ifadelerini kullandı. Vicdanen rahat olduğunu belirten Arbağ da, "Ben onlarca testis ultrasonu çektim. A.G ile de yüzleşmeye hazırım" dedi.

Milliyet, Yüceaktaş ve Arbağ'ın hastanede peruk taktığını ortaya çıkardı. Yüceaktaş özel hayatında türban, hastanede ise peruk taktığını doğruladı. Arbağ da hastanede peruk taktığını belirtirken, "Denetimlerde de taktım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber