Muhtarın şikayeti 3 polisi açığa aldır

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun'un Çamoluk İlçesi'nde bir mahalle muhtarından sahte ikametgah belgesi alınması işinde aracı oldukları ve kurşunlama olayını örtbas etmeye çalıştıkları iddia edilen 3 polis memuru açığa alındı

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nusret Patar'a başvuran Nurettin Metin adlı kişi, İzmir'de ikamet eden Hüsnü Karadağ ve yabancı uyruklu eşinin ikametgahlarını Çamoluk'ta göstermek istediklerini ve bu nedenle ikametgah senedi düzenlemesini istedi. Bağlar Sokak 14 numaralı evin adres olarak gösterildiği ikametgah nakil belgesini imzalamayacağını belirten Muhtar Patar'ı ikna için İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli bir polis devreye girdi. Muhtar bunu da kabul etmedi.

Ardından 13 Aralık 2006 gecesi saat 23.30 sıralarında önce Zarif Sürücü'nün bir süre sonra da Muhtar Nusret Patar'ın kahvehaneleri kurşunlandı.

Olayın ardından 50 metre uzaklıktaki Çamoluk İlçe Emniyet Amirliği'ne başvuran Muhtar Nusret Patar şikayetçi oldu. Ancak durumun savcılığa yansımadığını ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığını öğrenen Nusret Patar, Çamoluk'ta adliye olmadığı için Alucra Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak Nurettin Metin ve polislerden şikayetçi oldu.

Muhtar Patar bu arada Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne de giderek polislerden ayrıca şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında üç polis açığa alındı. Soruşturmanın Çamoluk'a gönderilen bir Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe olayla ilgili açıklama yapmazken, konunun idari bir tasarruf olduğunu ve gerekli soruşturmaların sürdüğünü söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber