İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2016 KPSS'ye, kimler başvuru yapacak, kimler başvuramayacak?

6 soru özelinde, 2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretime kimlerin başvuru yapabileceğini veya kimlerin başvuru yapamayacağını açıklıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2016 KPSS'ye, kimler başvuru yapacak, kimler başvuramayacak?

2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınav kılavuzu yayımlandı.

Memurlar.net olarak sitemize sık olarak sorulan kimler başvurabilir veya kimler başvuramaz sorularına 6 başlıkta, kılavuz hükümlerine dayanarak cevaplar vereceğiz.

İşte sorular ve kılavuzda yer alan açıklamalar

MEZUN OLACAKLAR DA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

2.1. Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

31 MART'TAN ÖNCE LİSANS MEZUNU OLANLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

2.1. 2016-KPSS Lisans sınavına başvurular 17-31 Mart 2016 tarihlerinde alınmış olduğundan, 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar, 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına başvuramazlar.

24 AĞUSTOS'TAN ÖNCE ÖNLİSANS MEZUNU OLANLAR LİSE DÜZEYİNDEN BAŞVURABİLİR Mİ?

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.

LİSANSA BAŞVURAN ADAY KPSS ÖNLİSANS/LİSE'YE BAŞVURABİLİR Mİ?

Bir adayın hem 2016-KPSS Lisans'a hem de 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a katılması mümkün değildir. 2016-KPSS Lisans Sınavına başvurmuş adayların 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavına da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.

KİMLER BAŞVURU MERKEZİNE GİDECEK?

2.2. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eğitim bilgisinde düzeltme/değişiklik olan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

25 AĞUSTOS'A KADAR SINAV ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN BAŞVURMAMIŞ SAYILACAK

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacaktır.

Kılavuz için tıklayınız.

KPSS Önlisans forumunda paylaşımları görmek için tıklayınız.

KPSS Ortaöğretim forumunda paylaşımları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber