FETÖ mağduru müdürün dönüşü

15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı ve uygulayıcısı FETÖ'ye karşı operasyonlar ve tasfiyeler devam ederken, FETÖ'nün kendi adamlarına yol açabilmek için kimleri nasıl mağdur ettiği de ortaya çıkıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ mağduru müdürün dönüşü

Musa Kesler / İSTANBUL

TSK ve emniyet teşkilatında kendi kadrolarına yer açabilmek için usulsüz soruşturma ve iftiralarla mağdur edilen kadrolar geri dönüyor.

Engellendi

Bunlardan biri de İstanbul Emniyeti'ne Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atanan Oğuz Çuhadar. Sakarya'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olduğu dönemde örgütün hedefi olan Çuhadar, 2009'dan itibaren dava ve idari soruşturmalarla boğuştu, verilen cezalarla terfileri engellendi.

4 yıl dinlendi

Çuhadar, 2009'da Sakarya'da Organize Şuçlarla Şube Müdürü olduğunda Mustafa Aktaş emniyet müdürüydü. Aktaş, Ergenekon operasyonlarını kurgulayan ve yöneten ekibin en etkili isimlerinden biri olarak biliniyordu. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise o dönem Sakarya'da Asayiş Şube Müdürü'ydü. Çalışkan ve Çuhadar FETÖ'nün hedefindeydi. Çuhadar'ın telefonları 'Ergenekon üyesi olmak' iddiasıyla 4 yıl dinlendi. Tenzil-i rütbeyle başka bir yere tayin edildi. İdari cezalarla terfisi engellendi. 5 yıl üst üste terfi edemediği gerekçesiyle 2015'te emekli edildi.

Aranıyorlar

Danıştay'a başvuran Çuhadar, 15 Temmuz'da hem terfilerini aldı hem de Sakarya'da birlikte görev yaptığı ve kendisi ile aynı kumpasın hedefi olan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yardımcısı olarak görevlendirildi.

Çuhadar'ın sorumlu olduğu Kaçakçılık Şubesi geçen hafta FETÖ'nün İstanbul'daki kasası olarak bilinen bir kişiye operasyon yaptı ve 25 milyon lira ele geçirildi. Çuhadar ve Çalışkan'ı hedef alan savcı Mehmet Berk ve polis müdürü Mustafa Aktaş ise firari olarak aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber