İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB: 4/B'li çalışanlar, bir istisna hariç, öğretmenliğe başvurabilir

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli olarak çalışanların sözleşmeli öğretmenliğe başvuru yapıp yapamayacağına ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB: 4/B'li çalışanlar, bir istisna hariç, öğretmenliğe başvurabilir

Hali hazırda, sözleşmeli olarak çalışanlar, sözleşmeli öğretmenliğe başvurabilir mi?

memurlar.net olarak bu soruya 8 Ağustos'ta, sorucevap servisimizden yanıt vermiştik. Tıklayınız.

Milli Eğitim bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, öğretmen unvanında olmamak kaydıyla, diğer unvanlarda çalışan sözleşmeli personelin, sözleşmeli öğretmenliğe başvurabileceğini açıkladı.

İŞTE MEB'İN AÇIKLAMASI

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurularına İlişkin Açıklama

Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun "1. Başvuru Şartları" başlıklı 1.8 maddesinde " 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak." denilmektedir.

Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında "öğretmen" unvanlı pozisyonlar hariç diğer unvanlı pozisyonlarda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler, öğretmen unvanlı pozisyonlara atanmalarında unvan değişikliği kapsamında değerlendirileceğinden bir yıllık bekleme süresine tabi tutulmadan 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla diğer şartları da taşımaları halinde sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunabileceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında "öğretmen" unvanlı pozisyonda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenlerin ise başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber