Muş'ta, 267 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından başlatınlan soruşturmalar kapsamında Muş'ta, 267 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 23:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Muş'ta, 267 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldı

Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında il genelinde 267 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'nde 97 personelin açığa alındığı, 22 polisin tutuklandığı, 31 polisin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 4 polisin tahkikatlarının devam ettiği 2 polisin ise firari durumda olduğu belirtildi.

Askeri birimlerde ise çeşitli rütbelerde 10 personel hakkında adli işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, 2 askeri personelin tutuklandığı 8 askeri personelin ise yapılan işlemlerin ardından sevk edildikleri adli mercilerce serbest bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Muş Adliyesi'nde ise 7 personel hakkında işlem yapıldığı belirtilerek, 4 hakim ve 1 savcının tutuklandığı 1 hakim ve 1 adli tıp uzmanının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4 öğretmenin gözaltının devam ettiği ifade edilen açıklamada, 2 öğretmenin tutuklandığı 1 öğretmenin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

FETÖ/PDY'ye ait okullarda görev yapan 4 öğretmen ve 1 muhasebecinin tutuklandığı aktarıldığı açıklamada, terör örgütüne yardımda bulunan 8 vatandaşın tutuklandığı, 4 kişinin adli denetim şartıyla serbest, 7 kişinin ise yapılan adli işlemler sonrasında serbest bırakıldığı bildirildi.

10 Ağustos itibariyle toplam 9 şahıs hakkında gözaltı tedbirleri uygulandığı belirtilen açıklamada, "Konu hakkında soruşturma ve tahkikatlar devam etmekte olup çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber