AK Parti bugün 15 yaşında

Darbe girişimi, e-muhtıra, terör bu kutlu yürüyüşü engelleyemedi. AK Parti bugün 15 yaşında!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ağustos 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti bugün 15 yaşında

Hakkı KURBAN

AK Parti, bugün 15'inci kuruluş yıldönümünü görkemden uzak sade bir etkinlikle kutlayacak. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek tarihi buluşmada, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, parti yöneticileri, il başkanları, belediye başkanları bir araya gelecek. Darbe girişimi, e-muhtıra, terör saldırıları, 17-25 Aralık girişimleri dahil pek çok badireyi atlatarak, 15 yılda 11 sandık yarışından da zaferle çıkan AK Parti, tarihe adını altın harflerle kazıdı.

CUMHURBAŞKANI'NIN MESAJI

Program kapsamında AK Parti'nin öncesi ve sonrasını anlatan bir sergi açılacak. 6 bin 500 kişinin davet edildiği törende, Erdoğan'ın görüntülü veya yazılı mesajı da katılımcılarla paylaşılacak. Etkinlikte AK Parti'nin 15 yıllık icraatlarını anlatan detaylı bir sinevizyon gösterisi, 15 Temmuz gecesine ilişkin görüntüler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hain kalkışmaya karşı direnin" çağrısı ile tanklara göğüslerini siper eden milletin kahramanlık görüntüleri de olacak.

SİYASETTE BİR İLK

Kesintisiz iktidarına 14 yıldır devam eden AK Parti, bu süre içerisinde 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkardı. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlık yaparken, Gül ve Erdoğan Türkiye'nin 11. ve 12. Cumhurbaşkanlığına seçildi.

11 KEZ SANDIK ZAFERİ

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001'de kuruldu, 15 ay sonra iktidar oldu. Kapatma davasından e-muhtıraya, MİT krizinden 17-25 Aralık kalkışmasına, 6-8 Ekim olaylarından terör saldırıları ve darbe girişimine kadar birçok badireye karşı kararlılıkla duran AK Parti, hayalden ibaret olan projeleri tek tek hayata geçirdi. Marmaray, tüp geçit, YHT, milli gemi, eğitim uçağı, havalimanı gibi projelerle 2023 hedefleriyle durmak 'millete hizmet' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber