Belediye başkanı yerine kayyum atanabilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba yasayla belediye başkanı yerine kayyum atanabilecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Ağustos 2016 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanı yerine kayyum atanabilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren tasarı kabul edildi.

Gelecek hafta içinde TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenen tasarıyla getirilen bazı yenilikler şöyle sıralanıyor:

HAKKARİ VE ŞIRNAK: Hakkari ve Şırnak, il olmaktan çıkarılıyor. Yüksekova İlçesi merkez olmak üzere "Yüksekova", Cizre İlçesi merkez olmak üzere de "Cizre" adıyla yeni iki il kurulacak. Hakkari il merkezi "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülürken, Şırnak il merkezinde "Nuh" adıyla ilçe kurulacak.

GÖREV SINIRI: Rektör yardımcılarının görev süresi, rektörün görev süresiyle sınırlı olacak.

TAHSİS EDİLECEK: İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve il özel idareleri dahil mahalli idareler ve diğer kamu tüzel kişilerine ait taşınmazların, kaynak veya irtifak hakları İçişleri Bakanlığı'na tahsis edilecek.

BAŞKAN YERİNE ATAMA: Terör örgütlerine yardım ve yataklık suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılacak.

TAŞINIRLARA EL KOYMA: Belediye imkanlarının terör veya şiddet olaylarına destek sağlamak amacıyla kullanıldığının belirlenmesi durumunda, o belediyenin taşınırlarına el konulacak.

ANKARA ŞEHIT YAKININA BİR DEFALIĞINA ÖTV'SIZ ARAÇ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve Emniyet Teşkilatı'nda görevlerini yaparken malul olan vazife ve harp malullerinin de sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez, protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçler herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılanacak. Şehit eş veya çocukları ya da anne veya babası, bir defaya mahsus olmak üzere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeksizin araç alabilecek. Aracın 5 yıl sonra satılması halinde bu vergi ödenmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber