FETÖ'nün finansörü Abdullah Büyük'ün mütevelli toplantısı kamerada

Bulgaristan tarafından Türkiye'ye iade edilen FETÖ üyesi Abdullah Büyük'ün, geçen yıl kayyum atanan şirketinde gerçekleştirilen "himmet" toplantısının görüntüleri ortaya çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün finansörü Abdullah Büyük'ün mütevelli toplantısı kamerada

Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

Bulgaristan'a kaçtıktan sonra Türkiye'ye teslim edilen Abdullah Büyük'ün, Kadıköy Acıbadem'de FETÖ/PDY'ye finans sağlayanların katıldığı, "mütevelli toplantasının" kamera görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 Ağustos 2015 tarihinde düzenlediği, FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlayan aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu Kadıköy Mütevellisi üyesi 18 kişi toplantı halindeyken suçüstü yakalandı.

KAÇMA ŞÜPHESİ YOK DENİLEREK SERBEST BIRAKILDI

Soruşturmada 2 zanlı tutuklanırken aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu 16 kişi kaçma şüphesi yok denilerek mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ancak, Abdullah Büyük'ün daha sonra Bulgaristan'a kaçtığı belirlendi. Bulgar yetkilileri yakaladıkları Abdullah Büyük'ü sınırdışı ederek Türkiye'ye teslim etti.

MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI KAMERADA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonda, aralarında Abdullah Büyük'ün başkanlığını yaptığı Kadıköy Mütevelli Heyetini deşifre etmişti. Mali polis, cep telefonlarını toplantı salonu dışında bırakarak toplantı yapan Abdullah Büyük ve diğer mütevelli heyetinin toplantısının bulunduğu kamera kayıtlarına da ulaştı.

BASKIN SIRASINDA YIRTILAN NOTLAR BİR ARAYA GETİRİLDİ

Mali polisin baskını sırasında toplantıya başkanlık yapan imam Salih K.'nın yırttığı notlar polis tarafından biraraya getirildi. Notlarda "Ukrayna'ya açık eleman geçen seneye göre daha iyi, Said için kefil olmuyoruz telefon etmeye gerek yok. Kız için ev:350. Büyük: 650 istemişler" yazdığıı ortaya çıktı. Savcılık sorgusunda notların kendisine ait olduğunu söyleyen Salih K. "Kız kardeşime kurban için göndereceği parayı not aldım. Kendi bütçemle alakalı hesap yapmıştım" dedi.

PKK SALDIRILARI MÜTEVELLİ GÜNDEMİNE ALINMIŞ

Yırtılan kağıtta Ukrayna ile ilgili yazılı notların çıkılması üzerine gözaltına alınan mütevelli heyetinin Ukrayna ile bağlantıları sorgulandı. Mütevelli üyelerinin tutanaklara da geçen ifadelerinde, "Türkiye Gündemini konuşurduk" dedikleri öğrenildi. Bunun üzerine terör örgütü PKK'nın son aylarda yaptığı hain saldırılarının salı toplantılarında konuşulup konuşulmadığı da soruldu.

TELEFONLARI TOPLANTI SALONUNUN DIŞINA BIRAKMIŞLAR

Fetullah Gülen cemaati mütevelli heyetinin toplantı yapacağı sırada gizli örgütler gibi teknik takibe takılmamak için bir dizi önlemler aldığı ortaya çıktı. Cemaatin imamı olduğu tespit edilen Salih K. toplantıya başkanlık ettiği ortaya çıktı. Mütevelli heyeti toplantı salonuna girmeden telefonları oda dışında bıraktığı güvenlik kameralanına yansıdı.

KADIKÖY MÜTEVELLİ SORUŞTURMASININ DETAYLARI

Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Emre D., mütevelli heyeti içerisinde bulunan imamların zarfla para getirdiklerini söyledi. Emre D., herhangi bir şirkette çalışmadığı, ancak SGK'lı gösterildiğini ifade etti. Emre D, FETÖ içinde yer alan bazı kişilerin Abdullah Büyük'e iletilmek üzere bir çok defa zarf içerisinde para getirdiğini söyledi.

ÇOK PARA GETİREN İMAMA ABD ÖDÜLÜ

Samimi itiraflarda bulunan mütevelli üyeleri ve şirket çalışanları savcılık sorgularında başarılı çalışan imamların ödüllendirildiğini söylediler. İtiraflarda bulunan imamlar arasında olan Mehmet Ö.'nün 17-25 Aralık operasyonundan önce Pelsinvaya gittiği ortaya çıktı.

PEYGAMBERİ YOK SAYMIŞLAR

Gözaltına alınan eski bir mütevelli heyeti üyesi nasıl kandırıldığını anlattı. Eski üye son bir kaç yıldır örgütle irtibatını kopardığını söylediği ifadesinde "17-25 Aralık olayları sürecinde benimde içerisinde bulunduğum cemaati sorgulama ihtiyacını doğurdu. Bu süreçte söz konusu yapının amacının aslında hizmet etmek olmadığını aksine siyasi ve taşeron bir örgütlenme olduğunu fark ettim. Bu benim için kesin ve net ayrışma sebebi oldu" dedi.

Eski mütevelli üyesi ifadesinde, şunları kaydetti: "Sözde hizmet hareketinin İslamı yorumlamadaki görüşleri, Peygamber efendimizi neredeyse yok sayma noktasına gelen söylemleri ve sözde hizmet hareketinin sadece Allaha inanan herkesin cennete gideceğini peygambere imananı gerekli olmadığını müslümana karşı zülme sessiz kalırken İsrail ve Amerikaya sonsuz hoşgörü beslenmesini sağlamayı çalıştıklarını gördüm. Cemaatin kendisine inanmış binlerce insanın dini duygularını hizmet etme arzularını ve inançlarını kullanarak sadece ve sadece kendi çıkarları doğrultusunda yöneten bir yapıdır."

Fettullah Gülen'in videolarının mütevelli heyeti tarafından izlendiğini söyleyen eski üye, "Mütevelli imamı Fettullah Gülen'in ne demek istediğini yorumlayarak gündeme dair mesajlarını bizlere iletirdi. Bu cemaatin bütün üyelerine vucudun damarları gibi ulaşırdı" dedi.

KUZEY KIBRIS'A 20 MİLYON DOLARLIK PARA SEVKİYATI YAPMIŞLAR

Abdullah Büyük'ün başında bulunduğu Kadıköy Mütevelli üyelerinin, İstanbul'da kurdukları FBS Bilişim Çözümleri LTD şirketinin ikizini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurdukları, bu şirketler üzerinden FETÖ/PDY terör örgütünün yıllık 20 milyon Dolar parasını Kıbrıs'a gönderdikleri belirlendi. Vergi Denetmenleri yapılan bu usulsüz işlemleri tespit ederek şirkete 1.5 milyon TL ceza yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber