Bakanlıkta büyük gözaltı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla, aralarında bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu üzerine hareket geçerek, yaklaşık 3 ay önce bir soruşturma başlattı. Projeli olarak yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır'ın aralarında bulunduğu 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında şube müdürlüğü yapan 2 kişinin de bulunduğu toplam 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılan ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptıkları bildirildi. Emniyet yetkilileri, aralarında müteahhitlerin de bulunduğu gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda dokümana el konduğunu belirterek, gözaltı sayısının 70'e kadar çıkabileceğini belirttiler. Gözaltına alınan kişilerden 25'i Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'da sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın da desteğini alan Ankara polisinin operasyonlarını daha da genişleterek sürdüreceği belirtildi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise, kamu ihalelerinefesat karıştırdıkları ve suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddiasıyla, 27 kişi gözaltına alındı. Sorgulanan bu kişilerden 3'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber