Eski hükümlü muhasebeci 100 bin YTL ile kayboldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümlü çalıştırma zorunluluğu yasasına göre Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nde muhasebe memuru olarak görevlendirilen dolandırıcılıktan hükümlü H.M.Ö. (30), çalışma arkadaşlarından 35 bin YTL, piyasada ise 65 bin YTL toplayıp ortadan kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Isparta'da 'Dolandırıcılık' suçundan 2 yıl önce hapse giren ve 9 ay cezaevinde yatan H.M.Ö., topluma kazandırılmasına ilişkin yasaya göre Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı. Muhasebe servisinde çalışan eski hükümlü, bir yıllık süre içinde kurumdaki personelle kaynaşarak kendini sevdirdi. Hatta dairedeki diğer çalışanların alışveriş siparişlerini dahi gönüllü olarak getirmeye başladı.

Çevresinde kazandığı güvenle arkadaşlarından topladığı 45 kredi kartıyla 'alışverişe gidiyorum' diyen eski hükümlü H.M.Ö., bir daha işyerine dönmedi. 40 gün önce meydana gelen olayda memurların kartlarından yaklaşık 35 bin YTL çekildiği belirlendi.

3 gün mazeretsiz işe gelmeyen H.M.Ö., disipline sevk edilerek işten çıkarıldı. Muhasebe servisindeki personel, bir süre sonra hesap özetlerinde kredi kartlarından yüklü miktarda nakit çekildiğini ve pahalı eşyalar alındığını tespit ederek olayı polise bildirdi.

Kredi kartlarından yapılan harcamaların H.M.Ö. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Isparta'da aralarında esnafın da bulunduğu 25 kişinin de eski hükümlü tarafından benzer şekillerde 65 bin YTL tutarında dolandırdığı anlaşıldı.

Dolandırıcılık olayı üzerine müdürlükte yaşanan bazı hırsızlıkların failinin de H.M.Ö. olması ihtimali ortaya atıldı.

Askerlik yaptığı sırada arkadaşlarını dolandıran H.M.Ö.'nün yine alışverişe gitme bahanesiyle kredi ve banka kartlarında para çektiği için 9 ay hapis yattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber