Öğrenci harçlıkları tıp fakültesine

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 14:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi için başlatılan kampanyaya, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV) tarafından 75 bin YTL katkı sağlandı

Bağış dekontları vakıf yöneticileri ve öğrenciler tarafından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'a teslim edildi. ESBAV Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Tıp Fakültesi'nin üniversitenin lokomotifi olacağı inancıyla hareket eden vakfın, bağış kararı aldığını belirtti, "Bu bağışlarımız, gücümüzün el verdiği ölçüde devam edecek" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın, ESBAV'ın üniversite ile organik bağı olmamasına karşın, öğrencilere burs verme, bilgisayar ortamı yaratma ve bilimsel etkinlikleri destekleme amacıyla kurulduğunu ve geliri çok yüksek olmamasına rağmen güzel işler yaptığını söyledi. Prof. Dr. Aydın, "Bugün 400 öğrenciye burs vermekte olan vakıfımız, öğretim üyelerimize yaptıkları yayınlar nedeniyle 2006 yılında 40 bin YTL ödül dağıttı. Şimdi de tıp fakültemiz için 75 bin YTL bağış yaparak önemli bir katkı sundu. Vakıf yöneticilerimize bu duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Ayvacık Meslek Yüksekokulu öğrencileri de kendi aralarında bir kampanya düzenleyip harçlıklarından topladıkları paraları Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi tefrişatı için bağışladı. Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri bin 275 YTL, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri de bin YTL'lik bağışın banka dekontunu Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın'a teslim etti.

Rektör Prof. Dr. Aydın, öğrencilerin bu davranışının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Miktar hiç önemli değil, yaklaşım önemli. Bunu düşünmüş olmak, anlamını idrak etmek önemli. Maddi katkı tabii ki önemli, ama manevi katkı da çok önemli. Biz paylaşmak istiyoruz. Bölgede kim yaşıyorsa, ileride bu hizmetten kim pay almak istiyorsa gelin paylaşalım diyorum. Sonuçta güç birliğinin yarattığı bir ürün ortaya çıksın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber