'Eşitlik Kurumu' ile ayrımcılığa son

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, çalışma hayatında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Murat Başesgioğlu, ?Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nı, İnsan Hakları Ulusal Kurumu Kanunu çerçevesinde bir Eşitlik Kurumu haline dönüştüreceğiz" dedi.

AB İlerleme Raporu'ndaki konuyla ilgili talep üzerine harekete geçen Hükümet, kamu ve özel sektördeki istihdam ilişkilerinde, yaş, etnik veya ulusal köken, uyrukluk, dil, din, inanç, düşünce, sağlık, maluliyet, cinsel yönelim veya kişiye bağlı herhangi bir durumla ilgili ayrımcılığı gözetlemek için Eşitlik Kurumu'nun kurulması için düğmeye bastı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ?Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nı, İnsan Hakları Ulusal Kurumu Kanunu çerçevesinde bir Eşitlik Kurumu haline dönüştüreceğiz" dedi.

YASA TASLAĞI HAZIR

Hazırlanan yasa taslağıyla kurumun görevlerinin belirlendiğini hatırlatan Başesgioğlu, "Her türlü ayrımcılığa uğramış kişilere ayrımcılığa uğradığı konularda danışmanlık sağlanması, ayrımcılıkla ilgili bilgilendirme kampanyası yürütülebilmesi gibi düzenlemeler öngörülmüştür" bilgisini verdi. Başesgioğlu, söz konusu yasa taslağıyla İnsan Hakları Ulusal Kurumu'nun, her türlü başvuruyu araştırma, soruşturma, bilgi toplama ve değerlendirme; gerektiğinde kamuoyuna açıklamayla görevlendirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber