Trafikte motorize doktorlar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafikte hastaya ulaşamayan ambulansların yerini moto-ambulanslar alıyor. Tam teşkilatlı motorlardaki doktorlar olay yerine 7 dakikada ulaşıyor

Zamanında yetişemeyen ambulanslar yüzünden pek çok insan kurtarılması mümkünken yollarda hayatını kaybediyor. Medline bu derde bir çare buldu... Artık, motosikletli doktorlar, yağmur çamur demeden dakikalar içinde yardıma koşuyor... Şimdilik İstanbul Asya ve Avrupa yakasında ikişer kişilik birer ekip halinde hizmet veren motorize doktorların sayısı, önümüzdeki yıl 10'a çıkacak. Bu hizmetten yararlanmak için Medline'ın 444 12 12 numaralı telefonunu aramanız yeterli. Acil yardım hizmetlerinde kullanılan motorize ekipler, önceden de motor kullanmayı bilenler arasından seçiliyor. Motoru kullananlar 6 haftalık, arkadaki doktorlar ise 3 haftalık eğitim alıyor. İstanbul'un 24 noktasındaki Medline ekipleri ortalama 7 dakikada olay yerine yetişiyor. Üyelerin adres ve özel bilgileri merkezdeki bilgisayarlara işlendiği için, telefon çaldığında kişiye ait kayıtlar otomatik olarak açılıyor. Böylece hasta yakını adres vermekle zaman kaybetmiyor.

MiNi HASTANE GiBi

Motosikletin arkasındaki cihazlar ise mini bir acil servisi aratmıyor. Küçük bir oksijen tüpü, elektroşok, serum seti, boyunluklar, ampuller, kandaki oksijen seviyesinin ölçülmesine yarayan cihazlar, aspiratör gibi bir acil serviste bulunması gereken birçok cihaz mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber