Başbakan Erdoğan'dan Başörtüsü, Harem ve Seçim Mesajları: Evde kontrol ayıp

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, "Bir bürokratın eşinin başı ile uğraşılmasını gayri medeni buluyorum. Evine elemanlar göndermek suretiyle eşinin başı örtülü mü, açık mı? Böyle çirkinlik mi olur? Ayıptır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam atv'de katıldığı Teke Tek programında bürokrat eşlerinin başıyla uğraşıldığını belirterek, bunu gayri medeni bulduğunu söyledi. Erdoğan, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in önceki gün Radikal gazetesinde kaleme aldığı makalede de konu edilen "evde kontrol" olayıyla ilgili olarak, "Din ve vicdan özgürlüğü anayasal haktır" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

EVLERİNE BİRİLERİ GİDİYOR: Atamalar konusunda, 'Cumhurbaşkanı böyle takdir etmiştir' deyip yolumuza devam ediyoruz ama ben bir bürokratın eşinin başı ile uğraşılmasını gayri medeni buluyorum. Din ve vicdan özgürlüğü anayasal bir haktır. Evine elemanlar göndermek suretiyle eşinin başı örtülü mü, açık mı? Böyle çirkinlik mi olur? Ayıptır. 'Yaptığınız atamaların tamamı imam hatipli' dediler bana. Müsteşar ve daire başkanı düzeyinde 857 kadar atamadan 52'si imam hatip menşili. Ben oradan mezunum, kabinemde 4 - 5 bakan var.

HALKIM GÖTÜRÜR: Biz yanlış yapıyorsak bize cezayı millet verecektir. Milletin dışında hiçbir kurumun bu yola tevessül etmemesi gerekir. Götürecekse bizi, halkım götürür. Durumdan vazife çıkarmak üzere kendilerinde böyle yetki ibraz edenler çıkıyor.

REJİM SIKINTIMIZ YOK: Din eksenli bir parti değiliz. Rejim kavgaları gerilerde kaldı. İsmet Paşa'nın bile 1960'lı yıllarda, bu oyunlara gelinmemesine yönelik sözleri oldu. Şimdi aynı şeyi bizim için söyleyenler, bu ülkede itibar kaybına uğramış olanlardır. Millet bunları yutmuyor. Türkiye artık demokraside bangır bangır yoluna devam ediyor. Sistem oturdu. Rejim zaafı gösterenler marjinal gruplardır.

HADDİME Mİ!: (İki koyun güdemeyen kim?) Haddime mi böyle bir ifadeyi cumhurbaşkanı için kullanacağım? Muhalefet için kullandım. 'Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanırmış' dedim. Biri atasözü, biri deyim.

SİNE-İ MİLLET: 'Evet' demememiz demokratik yaklaşım. Halk, "5 yıl çalış" diye seçti, kaç diye değil. 'İktidarla baş edemedim' diye gidilmez. Gizli oylamadan ne çıkacağı belli olmaz.

HAREM İÇİN LÜGATE BAKILSIN: ('Haremimize girdiler' sözünü açıklarken) Medya lügate baksa bir insanın hareminin ne olduğu ortaya çıkar. Eşi ve çocukları, ailesi vardır. Medya ailemle ilgili, olmayacak şeyleri gündeme getiriyor.

DEVE KESMEK İLKEL: Apronda deve kesilmesi densizlik, ilkellik.

ANKARA OPERASYONU: Yolsuzluğu, belgesiyle getirileni, partimde barındırmam. Ankara'da operasyonun suç duyurusunu Ankara Belediyesi yaptı. Takibini yapan hükümet.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber